reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga w ciąży i po ciąży...

U niektórych dziewczyn kilogramy biorą się z wody zatrzymującej się w organizmie, niekoniecznie z "tłuszczyku":)
Ja na początku miałam nadzieję, że zmieszczę się w 6-8 kg na + ale to chyba nierealne:) Wiadomo,że zrzucić można każdą wagę, problem jest w tym, żeby się za bardzo nie rozciągnąć.. Ze skórą może być już kłopot:) Przynajmniej w moim, podeszłym wieku:):-):blink::tak:

reklama
Klaudzia, jak Ci kostki puchną, to raczej nie od jedzenia:-) Powinien to skontrolować lekarz. Mnie za każdym razem lekarz sprawdza, czy nogi mi nie puchną. To może być woda.. Może za dużo solisz?

Wróciłam dziś od gina a tam mało nie pękłam ze śmiechu :-)Wszystkim dookoła się chwalę ,że tylko +2 kg i z takim przekonaniem dziś poszłam . Byłam dumna , ze brzuszek rośnie a waga stoi :-) I jak się okazało rzeczywiście stała- u gina wyszło +5 kg.Okazało się , że moja waga się zepsuła . Także pora pogodzić się z faktami - dziś 22tc i +5 kg

Klaudzia, jak Ci kostki puchną, to raczej nie od jedzenia:-) Powinien to skontrolować lekarz. Mnie za każdym razem lekarz sprawdza, czy nogi mi nie puchną. To może być woda.. Może za dużo solisz?

Wiesz wszystko mozliwe bo lubie slone i wsumie dosc sporo ostatnio slonych rzeczy jadlam. Sprobuje ograniczyc sol w tym tyg i zobaczymy. Moze sie poprawi :) a jak nie to napewno przy nastepnej wizycie zapytam poloznej, ale dam sobie glowe odciac ze powie ze to normalne w ciazy... :-) dziekuje za rade :)

a ja 23 tc i 1,5 kg na + ciekawe jak będzie dalej. Ale podobno wyglądam na dużo więcej. Jak ostatnio powiedziałam u teściów, ze przytyłam tylko 1,5 kg to teś stwiierdził, ze waga lekarce na pewno się zepsuła :sorry2:

Wiesz wszystko mozliwe bo lubie slone i wsumie dosc sporo ostatnio slonych rzeczy jadlam. Sprobuje ograniczyc sol w tym tyg i zobaczymy. Moze sie poprawi :) a jak nie to napewno przy nastepnej wizycie zapytam poloznej, ale dam sobie glowe odciac ze powie ze to normalne w ciazy... :-) dziekuje za rade :)
no bo w sumie to jest normalne, tylko niezbyt zdrowe hihi :-) poprzednio zatrzymywałam strasnzie duużo wody w organiźmie. Miałam kategoryczny zakaz soli i ograniczenie wody do 3 litrów. W to niestety wliczały się nie tylko napoje, ale i zupy, owoce i warzywa

u mnie +3 kg na razie, wynik dużo lepszy niż w pierwszej ciąży. pilnuję się troszkę, bo wtedy przytyłam w sumie 17 kg :szok: teraz wolałabym skromniej :baffled:

od 3 dni stopy mi puchną i pewnie to od tych upałów, pogoda nas teraz nie rozpieszcza :tak: solić faktycznie w takim wypadku nie wolno, ale ilość wypijanych płynów (czytałam ostatnio) nie ma wpływu na puchnięcie.

mi przed tygodniem (czyli przed urlopem) wskazywało 1kg+ ale teraz to pewnie jest więcej. ja bardzo mało solę a wody dużo piję i nie mam problemu z puchnięciem stóp. Mi gin powiedział żeby nie przekraczać 3 litrów napojów na dobę bo wtedy woda się zbiera w organiźmie i się puchnie.

mi przed tygodniem (czyli przed urlopem) wskazywało 1kg+ ale teraz to pewnie jest więcej. ja bardzo mało solę a wody dużo piję i nie mam problemu z puchnięciem stóp. Mi gin powiedział żeby nie przekraczać 3 litrów napojów na dobę bo wtedy woda się zbiera w organiźmie i się puchnie.

A co ja mam powiedzieć ?
Ja ogólnie mało piję i nie umiem wypic np 3-ech litrów jakiegokolwiek płynu dziennie... :-(
Nie umiem tyle wlać w siebie ani wody, ani soku ani czegokolwiek innego.
Mi się wydaje, że ja piję max 1 litr czegokolwiek/dzien.
Wiem-mało trochę-ale nie umiem się zmusić....

reklama
A co ja mam powiedzieć ?
Ja ogólnie mało piję i nie umiem wypic np 3-ech litrów jakiegokolwiek płynu dziennie... :-(
Nie umiem tyle wlać w siebie ani wody, ani soku ani czegokolwiek innego.
Mi się wydaje, że ja piję max 1 litr czegokolwiek/dzien.
Wiem-mało trochę-ale nie umiem się zmusić....

ja mam tak samo:-(nawet jak jest mega upal:-(

Do góry