reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga w ciąży i po ciąży...

a ja jem co 3 godziny, 6 posiłków dziennie, np:
I Sniadanko - 3 kromki chleba, żółty ser i pomidory
II śniadanko - ogórek z jogurtem i kawa
obiad - np 4 ziemniaki z duszonym mięsem albo rybą i tartymi dwiema marchewkami i owoc
powieczorek - 10 dkg makaronu z serkiem ziaarnistym
I kolacja - 3 kromki chleba , szynka i pomidory
II kolacja - 1 kromka chleba i jogurt

zero slodyczy, soków, napojów.. no ale ja mam cukrzycę:-(

reklama
No dobra np dziś po obiedzie mialam napad na ciasto i kupiłam sobie drożdżowe ze sliwką w Hert :)
Ale do wieczora juz nic nie ruszę !

ja to nie moge sie powstrzymac od DANIO waniliowych...

ja mam tak samo :) pochłaniałabym je tonami hehe dobrze ze mozna dostac juz w duzych opakowaniach bo te male to tylko smaka robia :)

w zależnosci o ktorej wstaje to odrazu biore wlasnie serek z lodowki bo juz jak sie budze to głodna jestem potem jakies 2 godz pozniej cos przekasic musze bo juz znow burczy w brzuchu z 3 kanapeczki i pozniej do obiadu wmiedzy czasie owoc jakis i okolo 19-20 kolacja jak akurat podpasuje mi jakas zupa to wmiedzy czasie miedzy posiłkami potrafie zjesc pol gara hehe :)

Ja z serków waniliowych robię racuchy, które konsumuje mój mąż:) Ale kupuję serki rolmlecz.. Takie z krówką (kiedyś jedyne serki homo;-))..
Ja myślałam, że zaszokuję Was ilością kanapek na śniadanie, ale widzę, że to norma raczej.. Dzisiaj mój rytm legł w gruzach, zjadłam 5 nieewielkich posiłków:baffled::sorry2::confused::rofl2: Jak do tego doszło??

Ja z serków waniliowych robię racuchy, które konsumuje mój mąż:) Ale kupuję serki rolmlecz.. Takie z krówką (kiedyś jedyne serki homo;-))..
Ja myślałam, że zaszokuję Was ilością kanapek na śniadanie, ale widzę, że to norma raczej.. Dzisiaj mój rytm legł w gruzach, zjadłam 5 nieewielkich posiłków:baffled::sorry2::confused::rofl2: Jak do tego doszło??

Malinka a ten przepis na racuchy to trudny ? bo ochote nabrałam :)

ja mam tak samo :) pochłaniałabym je tonami hehe dobrze ze mozna dostac juz w duzych opakowaniach bo te male to tylko smaka robia :)

No dokladnie hehehe ale duze maja zadko wiec pocieszam sie 2 malymi na raz :-)

Natalunia ja tez sobie obiecuje codziennie i co jeszcze dupy z lozka nie ruszylam a czekoladka juz skonsumowana.
Ide zrobic sobie pozadne sniadanie bo burczy mi w brzuchu! a przeciez sniadanie to podstawa dnia wiec trzeba zjesc duze zeby miec energie hahahha
tak sobie to tlumacze :-)

no a ja mam na plusie 14 kilo wiecej ..waze 70kg a wazylam normalnie 56kg:szok:w szoku jestem ze az tak mozna przytyc..a przez moj wielgachny brzucholek to w wannie nie widze swojej malej...:-ptakze mam problem z goleniem sie...meczarnia:-Dkombinuje jak slon pod gore zeby tylko rowno i cos tam dojrzec..hehehe
jesli chodzi o posilki no to juz odstawilam slodkosci..choc z opanowaniem sie jest bardzooo trudno:zawstydzona/y:ale to tak zawsze jest..jak moglam to wogole mnie nie kusilo i nie mialam zbytniej ochoty a teraz jak nie moge to az trzesie od srodka zeby choc kawalek czekolady...:tak:ah..samo zycie:rofl2:

Moja waga przed ciążą to 78 kg przy 180 cm wzrostu więc było ok. Wczoraj u gina okazało się , że mam już na plusie 14 kg, z czego 5 przybyło po ostatniej wizycie:szok: lekarz stwierdził , że nie jest zle ,ale powinnam przystopować ( też ze wzgledu na cukier) ze słodyczmi , pieczywem i wszystkim innym co ma węglowodany.. a właściwie z tego zrezygnować. muszę wziąć sięza siebie - skoro teraz jest już 92 kg to co bedzie za chwilę

reklama
Do góry