reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Waga w ciąży i po ciąży...

a wiesz moze ile powinno sie na tym etapie przytyc? mam nadzieje ze z toba i dzidzia wszystko bedzie okej !!!!

ja tam sie nie znam bo to moja pierwsza ciaza jakos specjalnie sie nie objadam a przytylam juz 12 kilo wiem to duzo ale dziwi mnie jak dziewczyny pisza ze przytyly 2.5 albo 3 kilo to wydaje mi sie to troche malo:baffled: wiadomo dzidzia i te wody waza swoje ale wydaje mi sie ze i za malo i za duzo to nie zdrowo:confused:

dodam ze moja siostra jest w 30 tygodniu i juz przytyla 20 kilo mam nadzieje ze nie pojde w jej slady choc jestem na najlepszej drodze do tego hi hi chciaz chyba nie przytyje 8 kilo w 4 tygodnie to bylby koszmar!!!!!:wściekła/y:

u mnie to skomplikowane, bo na poczatku 2 trymestru stracilam 6 kilo... czyli teraz mam te 6+4 nowe :))) tak to sobie tlumacze i pocieszam sie troszke :)
choc to nie jest do konca tak...:/
ale lekarz mi powiedzial, ze jezeli kobieta tyje ok 15-20% własnej wagi sprzed ciazy to jest ok... ja jeszcze sie nie lapie, ale do konca jeszcze 3,5 miesiaca :)

reklama
...
ale lekarz mi powiedzial, ze jezeli kobieta tyje ok 15-20% własnej wagi sprzed ciazy to jest ok...
Hmmmm, czyli max do końca ciąży powinnam przytyć jeszcze DO +6kg
Kurczę chciałabym zmieścić się w tej granicy bo robię się większa i większa a podobno najgorsze tycie przed nami i tego najbardziej się obawiam :dry:

A moze Cie oszukuje, skoro nie widzisz:-D:-D

Jak tak nie jesz to moze poprostu wode odkładasz albo puchniesz:baffled: wtedy to napewno po porodzie wszystko szybko zrzucisz:tak:
mam nadzieje ze tak wlasnie bedzie;-) rodze w polowie listopada a w czerwcu biore slub mam zamiar byc chudsza niz przed ciaza ale nie wiem jak to zrobie!!!:-)

Cześć Dziewczyny a ja zaczynam się zastanawiać co będzie za 2 mies. jak będę przybierała cały czas tyle co przez ostatnie 5 tyg.
Do porodu mogę przestać być na chodzie:) Mój przelicznik 5 tyg.= +7kg. A każdy kg okropnie odczuwam bo tylko na brzuszku przybieram i coraz ciężej mi się np. siada, czuję jakby ktoś wciskał mi "TAM" igłę:( ubranie skarpetek to też istna masakra ale to akurat jest nawet zabawne:-) dzisiaj moja koleżanka ma cesarke, przytyła przez całą ciążę 8 kg. Mały waży 3,300. To się nazywa mieć szczęście:)

a wiecie co? moja waga jest jakaś dziwna. we wtorek przed wizytą zważyłam się w domu, żeby sobie potem porównać z wagą u ginki! no i w domu i u ginki było identycznie! +8 kg od początku ciąży.
w środę wchodzę w domu na wagę (zawsze wagę stawiam w tym samym miejscu, zawsze ważę się na czczo i bez ubrania - u ginki też , bo wizyty mam rano) i co? półtora kg mniej niż we wtorek! i w poprzednim miesiącu było to samo! u ginki i w dniu wizyty więcej niż na następny dzień!
dziś ważyłam tyle samo, co wczoraj, czyli nadal te półtora kg mniej. myśle, że może waga popsuta, ale kurczę we wtorek pokazała tyle samo, co ta u lekarza. nie wiem czy to może być, że we wtorek byłam bardziej napuchnięta? zatrzymało mi się więcej wody w organizmie? czy to ze stresu waga w dniou wizyty mi rośnie?
w każdym bądź razie, dla mnie to dziwne troszkę. zobaczymy jak będzie przed następną wizytą :-)

ja dzisiaj po wizycie u lekarza 4,1 kg na plusie. Lekarz mówił że malutko przytyłam na razie i że jeszcze mogę sobie pozwolić na zachcianki :))

reklama
Do góry