reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga w ciąży i po ciąży...

No nie do końca chyba riolci o to chodziło

Ja rozumiem to w ten sposób że od teraz reszta bedzie stanowić 40% tzn to co do tej pory przytyłyśmy to 60% całości
czyli jeżeli 10kg=60%
to całość to 17kg
17kgx0,6 =10,2kg
17kgx0,4 = 6,8kg
Czy ja się mylę? :confused:

tez tak myślę, że chodzi, że przez pierwsze 6 miesięcy przybrałyśmy 60% całości a ostatnie 3 miesięce zostaje nam 40% tego co mamy przytyć ;-)

reklama
Maa to było do mnie? Przytyje jeszcze 11 kg ? :-D
Zartuję oczywiscie-to chyba wychodzi , że przybiorę na wadze jeszcze ze 4 -5 kg.
WOW fajnie by było-mo maksymalnie chcialam sie znmiescic w 12 kg :-)

ja przez ostatni miesiąc przytyłam 2 kg, czyli mam już 8 na plusie. o dziwno nawet ginka się nie czepiała, a zawsze jej moja waga nie pasowała :-) i wychodzi na to, że zmieszczę się w 12 kg :-) no zobaczymy jak to będzie "w praniu" :-)

A ja się dzisiaj zdziwiłam jak stanęłam przed lustrem. Ni z gruszki, ni z pietruszki brzuchol mi urósł :-D I na dodatek, od kilku tygodni twierdziłam, że przytyłam 4 kg, weszłam na wagę a tam +6,5. Dziwy, dziwy...

Tak ja też zauważyłam że ten miesiąc był kluczowy dla brzuszka--uróóóósł, ale waga nie bardzo tylko 1 kg na razie na plusie mam 3 kg ;-)

Wiatm wszystkie =) Ja też się troszkę denerwuję bo dopiero przytyłam 3 kg ale z dzieckiem niby wszystko jest ok, cały czas kopniakami daje o sobie znać...:-) A jak tam z wagą u innych mam listopadowych? Dodam jeszcze że moja córeczka ma przyjść na świat 12 listopada a ja sama urodziłam się 4 :-) może nam się uda i będziemy obchodziły urodzinki razem...

reklama
27 tydzien i 2kg na plusie w ciagu ostatnich dwoch tygodni!!! jak tak dalej pojdzie, 1kg tygodniowo to hohoho raczej mnie dzwigiem zawioza na porodowke, razem mam juz 18 funtow, czyli okolo 8.1:szok:kg

Do góry