reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga w ciąży i po ciąży...

ehh nic nie mów...
ja póki co na basen chodze, ale po porodzie to raczej od razu też nie wskoczę...
poczekamy, zobaczymy
ale ja jestem jakoś dobrej myśli... najpierw dziedzica trochę podpasę :tak:

reklama
No i tak jak przewidziałam - nic...nic i potem nagły boom!! Wyjeżdżałam na działkę i miałam na wadze +8 a po pięciu dniach mam +10...:szok: przybyło mi 2 kilo w niecały tydzień?!?! przecież się nie objadałam i codziennie spacerowałam!!:wściekła/y: może ja zaczynam też wodę zatrzymywać?? skąd to wiadomo, że to woda z nie ...zapasy??:confused:

Ja od 6 tygodnia przytyłam 10 kilko ale szczerze mówiąć to wcale tego nie czuję tzn tylko brzuszek mi wyskoczył. Ale od teraz podobno przybywa najwięcej - ok 40% całkowitego przyrostu masy ciała w czasie ciązy. No to się dopiero zacznie ;-)

o my GOD!!:szok: nawet nie mów! +40% - co to znaczy że jak 10 przytyłam to jeszcze cztery?? eeee - to w sumie nie jest tak źle :-D jakoś te 40% mnie przestraszyło, ale jeszcze tylko cztery - to luzz ;-)...oby tylko cztery :baffled:

o my GOD!!:szok: nawet nie mów! +40% - co to znaczy że jak 10 przytyłam to jeszcze cztery?? eeee - to w sumie nie jest tak źle :-D jakoś te 40% mnie przestraszyło, ale jeszcze tylko cztery - to luzz ;-)...oby tylko cztery :baffled:
No nie do końca chyba riolci o to chodziło
Ja od 6 tygodnia przytyłam 10 kilko ale szczerze mówiąć to wcale tego nie czuję tzn tylko brzuszek mi wyskoczył. Ale od teraz podobno przybywa najwięcej - ok 40% całkowitego przyrostu masy ciała w czasie ciązy. No to się dopiero zacznie ;-)
Ja rozumiem to w ten sposób że od teraz reszta bedzie stanowić 40% tzn to co do tej pory przytyłyśmy to 60% całości
czyli jeżeli 10kg=60%
to całość to 17kg
17kgx0,6 =10,2kg
17kgx0,4 = 6,8kg
Czy ja się mylę? :confused:

elizabeth29, nie chce cie straszyc, ale 40% calkowitego przyrostu masy ciala w ciazy. Czyli jesli juz przytylas 10kg, to teraz powinnas przytyc ok. 6,67 kg, a przez cala ciaze 16,7kg. Chyba moje wyliczenia sa sluszne:-)

reklama
Do góry