reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Waga w ciąży i po ciąży...

Mnie skóra praktycznie już nie wisi, tylko trochę się marszczy jak np siadam:baffled: I nawet jestem zdziwiona że tak szybko, bo ja przez wielowodzie brzuch miałąm ogromny, no i przybrałam 35kg:zawstydzona/y:. A rozstępów nie miałam, ani jednego:cool2:

Smutno mi :-( Popadne w jakas depresje o takich postow :zawstydzona/y:

Ps. pocieszam sie ze zawsze moglo byc gorzej...
i za to masz śliczne malenstwo :)

reklama
ja tez nie mam ani jednego rozstepu chociaz brzuch mialam ogromny bo przytylam 27kg :szok:
najbardziej wkurza mnie pępek bo wygląda jak by był brudny , a skóra mam nadzieje że się wchłonie do kwietnia :tak: , od tygodnia ćwicze tzn robie brzuszki , przysiady itp ;-) , jeszcze tylko musze kupić strój kąpielowy bo w stary jest ciasny i śmigam na basen i do sauny ;-)
myślałam o zakupie dresu sauna ale nie jestem pewna czy działa , wiecie coś na ten temat??

ja nawet nie zamierzam się ważyć przez najbliższy okres bo nie chce się załamać. Karmie piersią ale nie jestem na jakiejś diecie. Pochłaniam dużo słodkiego, tak mi zostało z końcówki ciąży. Małej nic nie jest i ja sobie dlatego popuściłam i coś mi się wydaje że waga na pewno nie spada, a raczej rośnie. Ostanio się ważyłam to było 91 przy 176 wzroście :((

Ilona, ja też nie mogę pozbyć się rozstępów na udach (na brzuchu nie miałam) i wyglądam jak zebra... Na dodatek na tyłku to samo...

W związku z tym, że nie mogę schudnąć ograniczając np słodycze, wzięłam się za dietę. Dzis pierwszy dzień i nie jest łatwo... Ale w kwietniu mam bal magisterski i muszę jakoś wyglądać! Zobaczymy jak cudowna jest ta dieta... (dieta proteinowa)

ja nawet nie zamierzam się ważyć przez najbliższy okres bo nie chce się załamać. Karmie piersią ale nie jestem na jakiejś diecie. Pochłaniam dużo słodkiego, tak mi zostało z końcówki ciąży. Małej nic nie jest i ja sobie dlatego popuściłam i coś mi się wydaje że waga na pewno nie spada, a raczej rośnie. Ostanio się ważyłam to było 91 przy 176 wzroście :((

Witaj w klubie kochana :-D też mam schize na słodkości i jak nie zjem to mnie nosi, a d... rośnie. Tak się cieszyłam jak po porodzie ważyłam mniej niż na pocątku ciąży. Później sobie pofolgowałam i teraz ide do przodu mimo karmienia piersią, mimo wielu zajęć, bo praktycznie 5dni/tydzień jestem sama z małą... ehh. Zawsze miałam problem z utrzymaniem wagi i musiałam się bardzo bardzo pilnować. Na poczatku ciąży najbardziej się bałam tych kilogramów, ale nie było źle. Przez pierwsze 4 m-ce schudłam 5,5kg i dopiero od 18 tyg zaczełam powoli przybierać i w sumie od startowej - spadek przytyłam tylko/aż 14kg. No nic, trzeba się wziąć za siebie :tak:

Natalunia - słyszałam ze nie jest zła ta dieta proteinowa, tylko trzeba jej pilnowac.

no mi zostało 1,5 kg do 'normalnej' wagi z 24.

Rozstepy niestety na brzuchu mam 2 wiec i tak nie ma tragedii. Pupe i uda smarowałam ostatnio masłem jakims z Ziajki wyszczuplajacym. Nie wiem czy działaja te wszystkie kremy czy nie, ale wydaje mi sie ze warto zawsze czyms posmarowac bo skóra gładsza i jedrniejsza sie robi.

reklama
Do góry