reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Waga w ciąży i po ciąży...

u mnie znowu kilo mniej czyli 72. a najlepsze - najgorsze jest to,ze tyle wazylam 6 dni po wyjsciu ze szpitala,a potem przyjechala mama na 7 tyg i w miedzyczasie byly swieta,a zwlaszcza ciasto snickers, ktorego cala blache zjadlam prawie sama, bo siostrze zrobilam druga blache,a byly tez 4 inne ciasta.raz nawet chcialam policzyc ile to mialo kalorii, ale w polowie sie poddalam bo tak duzo zaczelo wychodzic/ :zawstydzona/y:gdyby nie to pewnie juz dawno osiagnelabym wage sprzed ciazy :wściekła/y:

reklama
u manie z wagą ciągle w dół...
nawert jedne z najmniejszych spodni są na mnie za luźne:sorry2:
muszę kupić soie nowe jakieś bo bez paska to ani rusz;-)

Mi po 3miesiacach od porodu z 24kg zostało jeszcze 2 do wagi sprzed ciązy. Karmie piersia wiec mam nadzieje skorzystać na tym i stracic jeszcze pare kg więcej, bo wiecie jak to jest. Jak przestane karmic to pewnie troche przybedzie.

Ale praktycznie zrezygnowalam z ziemniaków, białego chleba i słodyczy.
Za was tez trzymam kciuki

ja 10 kg mniej :tak: niby całość zrzuciłam ale
a) zostal mi ogromniasty brzuch :-(
b) wciąz mam duża nadwagę :-(
muszę się wciąć za siebie :baffled:

u manie z wagą ciągle w dół...
nawert jedne z najmniejszych spodni są na mnie za luźne:sorry2:
muszę kupić soie nowe jakieś bo bez paska to ani rusz;-)

U mnie jest tak samo. :-( Juz musialam kupic spodnie bo te z przed ciazy wisza na mnie ze :szok: Mam nadzieje ze po tabletkach anty przybedzie mi gora 5kg :tak::-D

a ja do porodu szłam z wagą 74 kg, w 10 tygodniu ciąży ważyłam 64 kg, a dziś 61 kg, nie karmię piersią ponad miesiąc i wydaje mi się, że nie przytyłam, a wręcz przeciwnie, bo spodnie z przed ciąży noszę z paskiem. Więc nie martwcie się, że jak skończycie karmić to przytyjecie, roboty przy dziecku jest na 24 godziny, a przecież zjadamy tylko 3 posiłki, więc nie ma z czego przytyć:tak:

reklama
Ja wciąż 1 kg poniżej wagi sprzed ciąży, ale brzuch zamiast maleć jakby ciut większy:baffled::baffled::baffled: I tak jestem zadowolona bo myślałam, że się nie pozbędę balastu, a poszło szybko, tylko niestety przyzwyczajenia ciążowe pozostały mi, czyli chlebek, ciasta itp. Nigdy tyle nie jadłam:szok: Jak tak dalej pójdzie to już nie będzie różowo. A najbardziej niesprawiedliwe jest to, że zebrałam burę od pielęgniarki, że dzieciątko mało przybiera bo ja się odchudzam.. Jasne!
A jak tam Wasze krechy na brzuchach?Moja nadal obecna.. I pępek w ciapki.. Jakbym w życiu go nie myła.

Do góry