reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Waga w ciąży i po ciąży...

katrenki, gratuluje samozaparcia.:-)
u mnie mama juz pojechala i od razu widac roznice na wadze :tak: poza tym przez te kolki sama juz niewiem, co mam jesc, bo wydaje mi sie, czy jem, czy nie jem, ona i tak placze

a odnosnie rozstepow, a raczej ich braku, z czego tak sie cieszylam, to niestety jakis czas temu zobaczylam swoja prawa piers od spodu :dry: :wściekła/y:ta nieco wieksza, masakra

reklama
u mnie brakuje jeszcze 2 kg do sprzed ciąży ale ostatnio wpierniczam mega dużo słodkiego. Potrafie zjeść ok 10 krówek i miec ochotę jeszcze na kromki z nutellą. Codziennie powtarzam sobie że muszę przestać. Na dodatek przez to karmienie piersią ciągle jestem głodna i na śniadanie zjem 4 kromki z szynką co wcześniej mi się nie zdarzyło. Dobrze że waga stoi a nie zaczyna rosnąć bo bym się załamała. Ale musze się w końcu wziąść za siebie (pisze to z krówką w buzi... :))hehe)

ja waże 5 kilo mniej niż przed ciążą :/ wyglądam fatalnie!
jem w miarę normalnie (przez te afty nie mogę gryźć!!!:wściekła/y:). dużo piję.
i zauważyłam, że mało siusiam (karmię cycem, i lekarz powiedział, że tak może być)...

oraz: dobra krówka nie jest zła :D

ja waże 5 kilo mniej niż przed ciążą :/ wyglądam fatalnie!
jem w miarę normalnie (przez te afty nie mogę gryźć!!!:wściekła/y:). dużo piję.
i zauważyłam, że mało siusiam (karmię cycem, i lekarz powiedział, że tak może być)...

oraz: dobra krówka nie jest zła :D
gdyby mała miała jakieś zaparcia albo uczulenie po słodkim to bym odstawiła a tak nie mam motywacji :))
ja też w sumie pewnie przez dzień spożywam ok5 litrów płynów a na pewno tyle nie wysikam :))

wstreciula.....:-p:-p:-p:-p
na sniadanie jem owsianke, kolo 12 jogurcik i owoc, obiad jakis miesko i surowka albo gotowane warzywa i wieczorkiem owoc....jak jestem glodna w ciagu dnia to robie sobie kanapeczke z ciemnego chlebka z twarozkiem i wedlina wiec wcale sie nie glodze....
rodzynki to jak za mna chodzi cos slodkiego.....

No to faktycznie sie nie glodzisz;-)

Ja ogolnie stracilam apetyt, bardzo malo jem i pije. Musze zrobic w koncu morfologie i sprawdzic czy anemia po ciazy sie cofnela.

reklama
ja jak urodziłam to miałam mega anemie bo wskaźnik hemoglobiny był 8,2 a przez całą ciąże miałam 10,2. Tak więc biore 3 razy dziennie żelazo (od tego kłopoty z wypróżnianiem i hemoroidy dopiero po ciąży się pojawiły). Teraz już się podniosło do 10.

Do góry