reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga w ciąży i po ciąży...

no to i ja sie pochwale swoja waga..przez 4 tygodnie przytylam 3 kilo wiecej..czyli teraz waze 67kilo...od poczatku ciazy 10kilo wiecej..tyje teraz w dosc szybkim tepie...teraz to jakos 1kilo na tydzien...wiec jak dobrze pojdzie to do konca ciazy mam jeszcze 18tygodni..wiec jeszcze z 18kilo:szok:oby nie..kobieta,ktora jest o miesiac wyzej w ciazy,ktora sprzedaje wozek ma mniejszy brzuch ode mnie..az mi jakos glupio bylo;-)i probowalam przy niej brzuchal troche wciagac bo az moj M zauwazyl roznice..no ale wezmy poprawke ze kobietka bylas wogole jakas szczuplejsza ode mnie..a ja to i w dupsku wieksza i w piersiach i biodrach..cala taka jestem napompowana:tak:
no Anja, w takim razie jesteś w naszym klubie:cool2::-D:cool2:

reklama
Dzięki dziewczyny za pocieszenie, bo mnie ta waga na serio stresuje ! nie boje się tego, że będę gruba, tylko, że moja za wysoka waga jakoś źle wpłynie na dziecko! nie wiem, jakieś wady u niego spowoduje :-( tego się tylko i wyłacznie boje, chociaż znam kobiety, które przytyły w ciązy po 30 kg i z dziećmi nic się nie działo! ja na serio nie wiem, czemu ginka tak czepia się tej mojej wagi :szok:
do 18 tc miałam na plusie 3 kg, to też było dla niej za dużo :szok: dziwne to dla mnie trochę!

Dzięki dziewczyny za pocieszenie, bo mnie ta waga na serio stresuje ! nie boje się tego, że będę gruba, tylko, że moja za wysoka waga jakoś źle wpłynie na dziecko! nie wiem, jakieś wady u niego spowoduje :-( tego się tylko i wyłacznie boje, chociaż znam kobiety, które przytyły w ciązy po 30 kg i z dziećmi nic się nie działo! ja na serio nie wiem, czemu ginka tak czepia się tej mojej wagi :szok:
do 18 tc miałam na plusie 3 kg, to też było dla niej za dużo :szok: dziwne to dla mnie trochę!
Gawit ja do 19 tc przytyłam tylko 2 kg i dopiero po tych 19 tyg zaczełam ruszać z wagą, pewnie wtedy dzidzi dało czadu i zaczęło rosnąc i wszystko co się z tym wiąże, wody, łozysko, dzidzi,u mnie cyce :-D, nawet na buzi jestem pulchniejsza.I tak jestem na plusie ogólnie 7 kg.a to już 23 tydzien więc chyba nie tak zle.Ale każda ciąża jest inna i u innych może pozniej waga bardziej przybrac lub od razu na poczatku.Nie martw się na zapas.Nie rozumiem Twojego lekarza nic a nic!!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
mamulica ja to sie czuje czasem jakby moje dupsko tez za 4 miesiace mialo urodzic dodatkowa dzidzie...hahahamozna by powiedziec ze jestem w ciazy z przodu i od tylu:sorry2::sorry2::sorry2::cool2:

Jak idzie w tylek i wygladasz jakbys byla w ciazy z przodu i z tylu to podobno na dziewczynke :-):-):-):-) Ja bym sie naprawde jeszcze raz upewnila czy to chlopczyk napewno siedzi u Ciebie w brzusiu :)

Mi tez wszystko w brzuch idzie,przynajmniej tak mowi;-)
Od poczatku ciazy 2-3 kg w plusie:tak:
Ale jeszcze moze przyjsci czas ze nadrobie to:-p

ja na razie mam 1 kg do przodu, chociaż jutro się zważe i zobaczymy czy coś się zmieniło od tygodnia :))

Jak idzie w tylek i wygladasz jakbys byla w ciazy z przodu i z tylu to podobno na dziewczynke :-):-):-):-) Ja bym sie naprawde jeszcze raz upewnila czy to chlopczyk napewno siedzi u Ciebie w brzusiu :)

klaudziunia....pocieszasz mnie:-Djakby to byla prawda...to ze szczescia to niewiem co bym zrobila...a ja widze ze ty to wogole pewniacha jestes:-Dzycze ci rowniez tej twojej ksiezniczki...bo strasznie wyczekiwane:tak:bysmy sie nie zawoidly..:-p

reklama
Dziewczyny, jak czytam ile Wy przytyłyście, to się trochę załamuje!:zawstydzona/y: ja od początku mam na plusie dokładnie 10 kg. Lekarka mówi, że to w normie, ale kazała ograniczyć te bardziej tuczące produkty, i nie objadać się. No ale trudno, nie bedę się przecież teraz odchudzać. Obiecałam sobie, że koniec ze słodyczami:tak:

Do góry