reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WAGA naszych Słoneczek

lolcia dzieki za pocieszenie :-) ja sie ciesze ze jest jaki jest i nie choruje od kilku tygodni i jest przecudnym malym facetem, ktory ukradl mi serce:tak:

reklama
My sie ostatni raz ważyliśmy na 14m-cy i wtedy było 9916g i 80cm.

Teściowa ciągle marudzi jaki to Szymon chudy, a on zjada bardziej obfite posiłki ode mnie i na zabiedzonego nie wygląda.

Lolo na 4 dni przed ukonczeniem 16go miesiaca wazy 10.3kg w pieluszce i ubrankach (letnich) dodam tylko, ze podczas ostatniego szczepienia ktore bylo po roczku wazyl 10.5kg a apetyt ma ze ho ho. Chlopak stracil na wadze a nie powiedzialabym, ze zle wyglada;-)
A co do wagi, to naprawde nie ma co porownywac dziecka do dziecka, to wszystko jest bardzo indywidualne, np. cora mojej Sis ma 5,5 lat i wazy 14kg a zagladzana tez nie jest, poprostu taka uroda:-)

nie przepadam za tym watkiem:-(
wiem wiem nie powinnam porownywac kacpra...............
rosnie swoim tempem

kurcze nie wiem ile ma wzrostu:confused:

Sylwia Ja też teraz nie mam pojęcia, ile wzrostu i ile waży Łukaszek. A tu na dodatek co jakiś czas ktoś się pyta, ile waży :sorry2:
Ostatnio w przedszkolu, jak odbierałam siostrzeńca, pani myślała, że ma co najmniej 2. latka. Fakt, wózek z przeznaczeniem na 3. lata na pewno takim nie będzie.
Najważniejsze, że maluszki rosną i to jest piękne, że każde w swoim niepowtarzalnym tempie. :tak:

A u nas na odwrot , mala mi teraz strasznie wydziwia z jedzeniem, je coraz mniej a i tak wazy chyba najwiecej z tego co widze:-). W piatek bylismy u doktora i najnowsze dane wzrost 84 i waga ok 14 kg:szok::-). Ale ja sie nie przejmuje bo ona nie jest gruba tylko taka nabita.

mnie tam nie bardzo interesuje co ludzie mówią o moim dziecku. a co mnie zadziwia- zawsze mają coś do powiedzenia- że za chuda, że za dużo biega, że śliczny chłopaczek (chociaż w sukience:-):-)), a ostatnio że...co za matka ubiera dziecko w taką długą kieckę jakby krótszej nie było:wściekła/y::wściekła/y:
każde dzieciaczek inny, niepowtarzalny i najważniejsze że kochany:tak::tak:

reklama
Do góry