reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WAGA naszych Słoneczek

moja Karolinka 12 lipca skończy 4 miesiące wazy 8 kg. i ma 66 cm. wzrostu
a jak sie urodzila to byla taka malutka (jak dla mnie) waga 3750 i 56 cm
bardzo duza jest sama nie wiem po kim:-)
zreszta wszyscy juz jak miala niecale trzy miesiace mowili ze wyglada na szesc
mam nadzieje ze przychamuje z tym rosnieciem"
juz powolutku zaczynam sie tym martwic a moj kregoslup odmawia posluszenstwa
kurczaki dlugo nie nacieszylam sie malenstwem;-)

reklama
moja córcia oliwka wazyła 3410 i 56cm a mój syn konrad jak sie urodził to miał3650 i tez56cm ale oliwka jak miała 1rok to wazyła 9kg i co wy na to chudzinka z niej i tyle takze nieprzejmujcie sie tak zbytnio waga bo dzieci niewszystkie sa równe kazde innaczej przybiera

Ja jak miałam rok to ważyłam 9,100. I Alan chyba taka chudzina po mnie:-D

Witam,

Moja Amandzia skończyła 16 miesięcy i waży 8190(dzisiejsze ważenie ale jest chora :( ma zapalenie ucha :(.Chudzina ale lekarze mówia że jest ok :)

Maga 13,5 tez nie jest tak zle moj chrzesniak mlodszy o Maja o 6 miesiecy juz przebil ja waga a jest sporo krotszy - smiejemy sie ze wyglada jak pileczka. Szwagierke to dopiero kregoslup boli.

Z wczorajszych pomiarow wyszlo ze Maj ma 87cm - mierzac sie Maja, kucala, stawala na palcach (ponad 90cm) stawala w rozkroku... 87 pielegniarka uznala za najbardziej zblizony do prawdy wzrost Maja. U nas Maj moze znowu zaczac nosic spodniczki w ktore kiedys brzuch jej nie wchodzil :) szczegolnie takie na szelkach. w pewnym momencie brzuch byl adekwatny do rozmiaru ciuszkow i niestety kilka spodniczek w pasie sie nie dopinalo, a teraz Maja sie na dlugosc wyciaga i brzuch maleje. Za to stopa rosnie i juz sandaly robia sie male a byly kupione troche wieksze.

Mokkate lumpa Maję biorą za dwulatka (i to chłopca często). Tylko babcie podwórkowe często komentują taki duży chłopiec a nie robi czegoś tam. Ja to olewam, ale niania zawsze je prostuje. Maja chyba wzrost po mamie odziedziczyła w zerówce na zdjęciu jestem o pół głowy wyższa od pozostałych (tych wyższych) dzieci.

reklama
Mokkate lumpa Maję biorą za dwulatka (i to chłopca często). Tylko babcie podwórkowe często komentują taki duży chłopiec a nie robi czegoś tam. Ja to olewam, ale niania zawsze je prostuje. Maja chyba wzrost po mamie odziedziczyła w zerówce na zdjęciu jestem o pół głowy wyższa od pozostałych (tych wyższych) dzieci.

:-D
a ja zawsze byłam jedną z najniższych......:-)
Martynka na dzień dzisiejszy ma ...72 cm wzrostu....

Do góry