reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Waga naszych bobasków ;)

reklama
7,08kg!! wszystko jest OK. polozna kazala dawac pokarmy stale 2x dziennie juz, a jak Krysia skonczy 6m to nawet 3x dziennie!! kaszke, warzywka i owoce. Powiedziala tez ze karmienie piersia juz nie jest takie konieczne i to zalezy tylko odemnie jak dlugo jeszcze chce ja karmic. Zdziwilam sie bo mi w Polsce wszystkie polozne tlukly zeby do roczku karmic. :confused:
A i nie kazala uczyc ze smoczka tylko z kubka z dziubkiem (ale nie niekapka tylko takiego co leci z niego jak sie przechyli). Ale pod kontrola, to znaczy ja mam jej przechylac kubek zeby sie nie zachlysnela. Zobaczymy jak to pojdzie.
Teraz mamy przyjsc do kontroli za miesiac :-)

A my dziś sami ważyliśmy Anię - 6770g, czyli od poprzedniej niedzieli 200g!
Nięźle - zaczęłąm jej dawać kaszkę i owoce.

Ślicznie pociechy przybierają. My chyba zważymy się dopiero przy kolejnym szczepieniu, a to w sumie już niedługo...
toola teraz się nawet w Polsce mówi, że do pół roku trzeba karmić, a potem to jak się chce.

My rowniez dzis sie wazylismy i myszka juz 7580g
wiec fajnie rosnie:
PRZY URODZENIU:3482
2 TYGODNIE 3550
4 TYGODNIE 4070
7 TYGODNI 4740
11TYDZIEN 5500
15TYDZIEN 6160
20TYDZIEN 6950
24TYDZIEN 7580

reklama
Do góry