reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Waga naszych bobasków ;)

Emila waży 7520g i jest długa na 67cm i też ostatnio mało przybiera, pewnie przez te jej chocki klocki z jedzeniem w ciągu dnia..

reklama
Angie ja mialam takie zalecenie bo Judi bardzo malo jadla wczesniej mleka bo bylo bee.A drugie wskazanie to ciagle ulewanie!No i Judi je teraz 4 posilki z kaszki- 2 mleko z kaszka i 2 woda z kaszka.ja obielam smoczki (nuki)na 0.5 cm od gory i tak geste je.180 ml a rano po nocy 210 i tak kiepsko przybiera!wiec kaszki nie tucza kazdego dziecka!w dodatku ma sliczne kupki po nich!! ale nioestety i tak ulewa ale to przez to skakanie :(
wiec jesli dziecku nie szkodza a jest powod to mysle ze mozna tak dawac:)

dziwczyny posłuchajcie tu nie chodzi ile wagowo dziecko wazy tylo jakie są przyrosty. Ja wiem z emoja nie waży mało bo jest na 75 centylu ale była na 97 i powili spada na coraz nizsze centyle. Rozumiecie o co chodiz. Jak tak dalej pódzie to za pare miesićey będzie na 25. I to chodzi. Spradziłam w ksiażeczce . Przybrałą rózno 260 gram przez trzy tygodnie, czyli moze do 400 g dobijemy. Nie jest tragicznie tak jak pisałam ale rewelacyjnie też nie ejst. Gdyby ona ta przybierała a nic jej się nie działo to bym nie miała żadnych zastrzeżeń - pielęgniarka w przyhconi mi powiedizała że to jednak troszkę mało (trzeba uwzglednić alergie i to że nie chce jesć w dzień, póki je w nocy nie jest tragicznie bo wiem że nadrabia). Ja sobie policzyłam posiłki to jest zazwyczja tak:

rano nie chce cyca
10.00 cyc (po śpiącemu)
12.00 - kaszka lub zupka (100 ml kaszki lub 60 ml słoiczka - bardzo mało uważam)
15.30, 16 cyc (też po śpiącemu)
18.00- cyc i tu jest już faktycznie głodna- je jakieś 20 minut bo wczesniej to raptem 5 minut
20 cyc
23,24 cyc
i różnie 2 lub 4 cyc
rano 6 cyc
wiec aż tak tragicznie to nie jest z tym niejedzniem bo ją na śpiąco dotankowuję. Ale patrzcie ona cąły dzień (póki jest jasno) je tylko raz nie na śpiąco i to jeszcze łyżeczką!!!!

Głuszku cos sie dzieje z dziecmi ja od 3-4 dni mam problem z Natalką bo przestaje jesc z dnia na dzien je mniej.
ostatnio teraz
9- 150 kaszka 9--120 kaszka
12-180 mleko 12--120mleko
15-150 obiadek 15--50 obiadek(mało)
18-150 deser nie chce ok 20--60ml soku
21-120 mleka 21 --60-80ml mleko(z trudem po 40min wmuszania)

ale gdzies czytałam ze dziecko do 5-6 m-ca podwaja wage a do roku
potraja. wiec wychodzi ze ma 6m-cy aby przytyc 3kg(moja) nie wiem ile prawdy w tym ale narazie trzymam sie ze jak nie chce to nie wmuszam choc tez przeraza mnie taki spadek apetytu.

ponoc przedawkowanie wit D3 odjawia sie brakiem apetytu ale to nie dotyczy, pilnuje 2kropelki.

j dziewczyny a ja mam takie pytanie. wlasnie niedawno przeszlam na bebilon pepti 2. i jedynke on juz zjadal po 180 ml a na dwojce jest napisane ze w jego wieku powinien zjadac 150. czyli co, mam mniej mu podawac niz wczesniej ?

ja zmieniajac z 1 na 2 nie zmniejszałam porcji ale
wiem ze u Ciebie inna sytuacja maluszka wiec chyba
najlepiej jak naszykujesz mu normalnie 180 i zobaczysz jak zje to znaczy ze to dla niego porcja optymalna bez znaczenia czy 1 czy2

Wiem Heksa że waga nie jest zła tylko martwi mnie mały przyrost bo przez ostatnie 2 tyg przybrała 70gAle na razie nie schizuję ;-)

Kropecka tez tak miałam bebilon AR jadł za zwyczaj po 180 a potem jak przeszłam na bebilon 2 to tam jest napisane ze po 150 i tak zjada tyle ze teraz z klejem albo kasza ale 180 to nawet samego juz nie zjadał wiec nie wiem jak to jest moze skład tych mlek jest bardziej sycacy...?

reklama
Wiecie dziwne...Judi znow ma taki okres jak dawnije i jak wy piszecie i tez nie chce jesc:( nawet po calej nocy!!! no nic zobaczymy! mam nadzieje ze dobije 7 kg lub chociaz 6900 zeby miala 16..

Do góry