reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Waga naszych bobasków ;)

reklama
bo widze po niej Maxin i :-( :-( nietstey miałam rację - byłam wcoizraj w przychodni ja zwarzyc 7300, przez 3 tygodnie przybrała 300 g (jedząc dodatkowo kaszki i zupki). CYZli tak tragicznie nie jest to przybiera ale marnie przybiera niestety.

Pamietajcie, ze teraz dzieciaki nie powinny juz przybierac 1 kg miesiecznie, tylko 500-700 g, wiec gluszek - jest spoko. Moja w ponad 3 tyg przybrala niecale 300 g i nic lekarka nie mowila, zeby bylo zle.

Gluszek moja ie przybrala nawet 300 jedzac tylko kaszki i po calym sloiczku zupki i deserku!! a kiedys przybrala 400 g w 9 dni...jest na 25 centylu teraz i tez lekarz nie mowil aby bylo zle tylko ze jest drobna i juz! niema sie co martwic!!!!!!

Dzisiaj czytałam w gazecie, że według Światowej organizacji zdrowia dziecko w ciągu pierwszego półrocza powinno przybierać minimum 400g na miesiąc (licząc od najniższej wagi do jakiej dziecko spadło po porodzie). Polskie normy są bardziej rygorystyczne (?). W pierwszych trzech miesiącach dziecko powinno przybierać minimum 600g na miesiąc, a w dalszych trzech miesiącach po 450g.
Więc się Głuszku nie nie przejmuj.

Lilith ja ostatnio zageszczam prawie kazdy posiłek małemu, czasem uda mi sie wpoic mu raz dziennie mleko...no i mam takie pytanie czy jak powiedziałas to pediatrze to nic nie mowiła, ze to zle? Ze tak nie wolno itp? Ogolnie to nie widze przeciwskazan u mojego, bo zaparc nie ma i w koncu normalnie je ale moze czemus to szkodzi...tak sie zastanawiam.....?

reklama
a mój wg wagi dla dorosłych waży 10,30 ( odjąć ciuszki i pieluszkę ) - to może być równe 10 kg. Sprawdz dokładnie jak p ojdę na szczepienie tj. 9.11

Do góry