reklama
toola
Fanka BB :)
moja Rybka znowu nic nie przybrala, ale to podobno przez to przeziebienie i biegunke, wogole zrobila sie dlucha i chudawa, w ojca sie wdala
bo widze po niej Maxin i :-( :-( nietstey miałam rację - byłam wcoizraj w przychodni ja zwarzyc 7300, przez 3 tygodnie przybrała 300 g (jedząc dodatkowo kaszki i zupki). CYZli tak tragicznie nie jest to przybiera ale marnie przybiera niestety.
Gluszek moja ie przybrala nawet 300 jedzac tylko kaszki i po calym sloiczku zupki i deserku!! a kiedys przybrala 400 g w 9 dni...jest na 25 centylu teraz i tez lekarz nie mowil aby bylo zle tylko ze jest drobna i juz! niema sie co martwic!!!!!!
Mandarynka
Maj 2006, Kwiecień 2009
Dzisiaj czytałam w gazecie, że według Światowej organizacji zdrowia dziecko w ciągu pierwszego półrocza powinno przybierać minimum 400g na miesiąc (licząc od najniższej wagi do jakiej dziecko spadło po porodzie). Polskie normy są bardziej rygorystyczne (?). W pierwszych trzech miesiącach dziecko powinno przybierać minimum 600g na miesiąc, a w dalszych trzech miesiącach po 450g.
Więc się Głuszku nie nie przejmuj.
Więc się Głuszku nie nie przejmuj.
Lilith ja ostatnio zageszczam prawie kazdy posiłek małemu, czasem uda mi sie wpoic mu raz dziennie mleko...no i mam takie pytanie czy jak powiedziałas to pediatrze to nic nie mowiła, ze to zle? Ze tak nie wolno itp? Ogolnie to nie widze przeciwskazan u mojego, bo zaparc nie ma i w koncu normalnie je ale moze czemus to szkodzi...tak sie zastanawiam.....?
kasiaczek82
Majowa Mama 2006
gluszek przeciez Twoja niunia wazy duzo jak na dziewczynke nooo
moj w tym miesiacu tez juz nie przybral tak duzo ...
moj w tym miesiacu tez juz nie przybral tak duzo ...
reklama