reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga naszych bobasków ;)

reklama
7,08kg!! wszystko jest OK. polozna kazala dawac pokarmy stale 2x dziennie juz, a jak Krysia skonczy 6m to nawet 3x dziennie!! kaszke, warzywka i owoce. Powiedziala tez ze karmienie piersia juz nie jest takie konieczne i to zalezy tylko odemnie jak dlugo jeszcze chce ja karmic. Zdziwilam sie bo mi w Polsce wszystkie polozne tlukly zeby do roczku karmic. :confused:
A i nie kazala uczyc ze smoczka tylko z kubka z dziubkiem (ale nie niekapka tylko takiego co leci z niego jak sie przechyli). Ale pod kontrola, to znaczy ja mam jej przechylac kubek zeby sie nie zachlysnela. Zobaczymy jak to pojdzie.
Teraz mamy przyjsc do kontroli za miesiac :-)

A my dziś sami ważyliśmy Anię - 6770g, czyli od poprzedniej niedzieli 200g!
Nięźle - zaczęłąm jej dawać kaszkę i owoce.

Ślicznie pociechy przybierają. My chyba zważymy się dopiero przy kolejnym szczepieniu, a to w sumie już niedługo...
toola teraz się nawet w Polsce mówi, że do pół roku trzeba karmić, a potem to jak się chce.

My rowniez dzis sie wazylismy i myszka juz 7580g
wiec fajnie rosnie:
PRZY URODZENIU:3482
2 TYGODNIE 3550
4 TYGODNIE 4070
7 TYGODNI 4740
11TYDZIEN 5500
15TYDZIEN 6160
20TYDZIEN 6950
24TYDZIEN 7580

reklama
Do góry