reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga naszych bobasków ;)

Moja dzisiaj wypiła 100 herbatki- na spacerze sama trzymała sobie buteleczkę w wózku i piła. Bardzo się cieszę:-) Zjadła też mały słoiczek gruszki i pół jabłka skrobanego - i od razu zrobiła ładną kupkę (a właściwie trzy;-))

Może to przełom!!! A może nie- zobaczymy.

reklama
Nasza Julcia pije wszystko: wode, herbatki, soczki.... Ostatnio wrecz rzuca sie na maslanke truskawkowa i daje jej tez czasem troszeczke nestea bo jak widzi ze piję to tez bardzo chce.
Dzisiaj wypila 500ml wody na caly dzien. A siusialaaaaaa :tak:

Cześć!Przedstawiałam się na wątku plotki,Marcysia urodziła się 15.05.2006-16 dni po terminie i miała imponującą wagę 4430g, tylko, że w tej chwili ma 11 miesięcy i tydzien(jutro zajmę się suwaczkiem)waży "tylko"9720, a to i tak tylko dzieki mojej walce z jej niejedzeniem.Od siódmego miesiąca moja córcia nie chce pic z butelki-nic, ani mleka ani nic...no czasami herbatkę wypije ok.60ml.dlatego zaczęłam tu do Was zaglądać i spodobało mi się, bo Wy piszecie Dziewczyny o wszystkim.Wiekszość z Was mysli jak odzwyczaić maluchy od picia w nocy, ja się cieszę, że tylko w nocy udaje mi się wmusić w nią ok 100ml mleka z butelki(jest na Nuramigenie od 4 miesiąca)...Obiecuję więcej się udzielać i więcej napisać o sobie!:zawstydzona/y:

Nie rodziłam naturalnie-miałam cc(drugie wywołanie 0,5l oxytocyny i nic,9cm rozwarcia i brak postępu porodu)więc zadecydowali cc(po 21godz.porodu...ale było mineło)Mała ma w tej chwili jakies 77cm-mierzyłam sama jak stała.Wzrost ma na 75centylu, a waga ledwo:no: na 50.:no:

Ferula, dzieci z anemią nie mają apetytu. Ja tak się męczyłam z Kubłem, dopóki nie zaczął brać żelaza :-) Teraz jest o niebo lepiej :-) Właśnie wisi przy cycu :-)

no to moim zdaniem przesadzasz troszke...
Jest dluga i szczupla....
Judyta ma nizsza wage (9400 - troche schudla) a wzrostu z ledwoscia 70 cm.
Nie rob sobie problemow tam gdzie ich nie ma.masz zdrowa coreczke z dobra waga!

reklama
Hej ja tez nie rozumiem problemu...sorka? To jak jest na tym 50 centylu czy nawet jeszcze jej troche brakuje to zle:confused: To jest chyba w sam raz jest dziewczyna! Moj tam wazy jakos tak 8.900-9.000 a i tak mi sie wydaje klocuszkiem;-) i lekarze nawet mi nic nie mowia na temat jego wagi. Raz tylko moze jak mial ze 4 miesiace to troche za malo przybral wg pielegniarek ale i tak ped. powiedziala ze nie jest tak zle:tak:

A jesli chodzi o picie to moj zazwyczaj wypija ok 100 max 150 ml dziennie herbatki albo soku z woda.

Do góry