reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga naszych bobasków ;)

Lilith jak będziesz robiła na bazie marchewki i selerka + np jabłuszko czy pomarańcz to nie będzie tyle cukru. Ja na razie nie robię, ale zamierzam zacząć tylko musimy kupić sokowirówkę. Dlatego na razie nie wiem jak by jeszcze ciekawie pomieszać, trzeba popróbować, ale na pewno będzie to lepsze niż kupne, tylko te warzywa trzeba mieć dobre...Możesz jej dać kubeczek nierozcieńczonego a resztę rozcieńczone, wtedy na pewno bedzie ok. Ja od początku rozcieńczam soki, z jednego soczku robie trzy butelki po 150 ml. Myśle, że dlatego tez Aga da sie czasem namówić na samą wodę bo nie jest przyzwyczajona do słodkiego.

reklama
Ja Marcinowi nie daje soków tzn jakies 10 ml soku jablkowego z Gernera i caly niekapek wody mineralnej. Mysle ze nie ma co dziecka slodkościami zapychac bo sie jeszcze tego naje i napije w zyciu!!!

tzlko wiesy jak bzla chora to cos pic musiala skoro nie jadla...a nic procy sokow wtedz nie chciala no i masy babo naucyzla sie :(:(

Moja wypiła dzisiaj 60 ml soku marchewkowego i baaardzo się cieszę, bo ona w ogóle nic nie chce pić- oczywiście oprócz mleka.

Kacperek też mało pił do tej pory , ale gdzieś od tygodnia pije bardzo dużo około 150 ml soku z wodą dziennie ( jak na niego to bardzo dużo ). No i mleko oczywiście :tak:
Kasiunka to może i Pola nagle zacznie Ci więcej pić :tak:

jej jak czytam to zazdroszcze! Judyta pije bardzo duzo!!! kiedys wypila 2 razy soku tego duzego z bobo fruta!!! i 2 niekapki te mniejsze z aventu herbatki:(
dzis nie dalam wogole soku tylko herbatke taka slabsza i o dziwo tez doji ale jak sama wode to nic....teraz juz bede 3 duzy robic:(

Może i tak , ale wątpię- próbowałam wszystkiego: soki, soki z wodą, samą wodę, herbatki- różne smaki. I za cholerę nie chce- codziennie wypije może około 15-20 ml- no dzisiaj 60!!!:-)
Z tych wszystkich rzeczy najlepiej lubi samą wodę, ale chcę, żeby piła sobi, bo ona je mało owoców... (też ich nie za bardzo lubi)- chociaż ostatnio zrobiła ogromny postęp, bo je jabłko (skrobane) i jabłko z marchewką.

a powiedz jakbys starla jabko tak na grubszej tarce dodalam ewentualnie odrobine innego owocu lub soku i zrobila kisiel z tego? lubi kisiel? bo ja wiem ze mojej moge wlansie w kisielu duzo rzeczy przemycic bo tak uwielbia.i to wlansie nie taki wodny tylko tarty:) a tak to nawet i marchew mozna czy buraka:) itd:)

Weronika nie za bardzo lubi soki - woli herbatkę, najlepiej jabłkową z melisą - a już jak w soku jest marchewka, albo banan, to aż się wdryga, tak nie lubi
kisielu też nie chce jeść :no:

reklama
mój ma 12,60 kg - a więc na razie od dłuższego czasu waga stoji ( n ie tylko pod szafą:tak: )

a z herbatek to uwielbai Hippa - malinową z dziką różą - wypija tak 400 ml dziennie

Do góry