reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga naszych bobasków ;)

Ja mam w domu chyba z 7 rodzajów herbatek. Mały je uwielbia (muszę go częściej przewijać, bo ma tak ciężką pieluchę, że go hamuje). Podaję mu na przemian z przegotowaną wodą. Wypija ponad 500ml dziennie :-) Ma to po mnie. Ja też się zachlewam wiadrami :-)

reklama
Moja Ania to zje i wypije wszystko :eek::baffled: Jeszcze nie trafiłam na rzecz, która by jej nie smakowała. I niestety niestety nigdy nie widziałam, żeby miała dość. Zawsze daje jej małe porcje, ale jak się zdarzy, że dam więcej to zawsze wszystko zje :eek:.
Nie lubi tylko samej wody - krzywi się jakbym jej truciznę dawała.:sick::confused:

no to ja zrobilam wczoraj tak:
kupilam sok klarowny i nalalam do niekapka 50 ml a 200 wody i o dziwo wszystko wychlala naraz.teraz zminiejszam objetosciowo soku no i zobaczymy jak jej pojdzie:)

Krysia zawsze pila malutko srednio 100ml /dzien, a odkad sie ocieplilo i duzo wychodzimy zaczela chleptac wiecej cos kolo 250ml
Podaje jej herbatke rumiankowa (bez cukru), wode, czasem sok ale to zadko i pije wszystko tak samo :confused:
wazy juz ponad 10kg!! ale to dla mnie i tak wydaje sie malo, patrzac ile ona je:eek:

Matko~!!! Jestem w szoku ile wasze dzieci piją!!!!!!:szok: Toola 100ml to mało??? Moja pije 20 ml- albo tak jak wczoraj nic:-:)-:)-( A 400ml Miruś i Jakub no skonam- idę jutro do lekarza, żeby mi powiedziała, czy to jej prawidłowe....

Lilith
próbowałam naprawdę wszystkiego - nie chce żadnych kisielków, tarte na tarce czasem jej daje jabłko (na grubych oczkach- bo ona papki nie znosi). Ale generalnie owoce dla niej to kara i prawie w ogóle ich nie je- może kilka łyżeczek raz na dwa- trzy dni:-:)-:)-( Codziennie oczywiście próbuje jej dawać: słoiczkowe, normalne, w kawałkach, tarte, rozgniatane... na wszystkie sposoby....

Kasiunka 20ml to chyba rzeczywiscie bardzo malo, ale jak nie ma zaparc i jest zdrowa to chyba ok, przypomnialo mi sie ze Krysia pila tez tak malo jak jej jeszcze nie solilam jedzienia i dawalam pic z niekapka, teraz w domu pije z normalnego kubka (pierwszy tydzien lecialo po brodzie) a tylko na spacerze z niekapa (czyli prawie nic), najchetniej podpija mi z mojego kubka :) Moze mieszaj owoce: zmiksuj truskawki z mlekiem albo tarte jeblko z kaszka, ja tak czesto robie jak widze ze samego owoca nie chce.

Toola Pola ma alergię- ona nie może takich cudów jeść- truskawki, mleko, itp. są wykluczone!!!! A zaparcie niestety sie jej zdarzają:-(

Kasiunka moja Ania tak samo jak Pola mało pije jak "wmuszę" w nią 20-40 ml herbatki na dzień to wszystko. Z owoców zje banana, kiwi i melona. Tak samo jak Ty się martwię, że mało pija, ale nie mamy problemów z zaparciami i codziennie robi kupkę.

Kasiunka a jak ona znosi nutramigen?
mozesz sprobowac jej zrobic koktajl....a maliny lubi? moze? moze odrobine zmiksowanego takie koktajlu zamiast porcji mleka by wypila tam mozesz owoce jak co przemycic nawet w odrobinie.
Co do tego jabuszka tak grubo tartego to chodzilo o to by wlansie z takiego zrobic kisiel jak lubi.
jak dla niej tez cos robisz na obiadek to mozesz zrobic np pieczonego kurczaczka z jabuszkiem czy sliwkami a moze zje???

Co do picia u nas wczoraj rekord 700 ml:) ale to pewnie dlatego ze byla na polu:) aha 200 ml wypila niestety samego soku nie rozcienczonego bo zabraklo mi juz picia w duzym niekapku i musialam kupic soczek.pila slicznie z butelki:)

reklama
Do góry