reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Waga lutówek i lutowych maluszków

reklama
martuszka - uwielbiam Cię za to poczucie humoru i dystans do siebie :) mogłabym Cię czytać bez przerwy... ale... wiesz co... nie ma mięśnia trójgłowego uda :p (głupio mi bo jako przedciążowa aktywna, pizgająca sztangą baba studiowałam jakie mięśnie pracuja przy jakim ćwiczeniu i aż z wrażenia po necie zaczęłam szukać który to jest ten mięsień i kurde mam rację, ze nie ma :p ) może miałaś na myśli mięśnie posladkowe? :p w nogach trójgłowe to ewentualnie łydki :p

Gnidka co za fopa z tym trójgłowym :rofl2::rofl2:
Jakoś kojarzyłam trójgłowego z fitnesu, ale skoro piszesz że on w łydce- to wierzę ci na 100% :-D A dwógłowy uda jest? :-) Pośladkowy to WIELKI POSLADKOWY.

Ps. I po co mi było wstawać z kanapy i świczyć, skoro- jak się okazuje- nawet nie ma takich mięśni????
:rofl2:

dwugłowe uda to są te z tyłu nogi a z przodu są czworogłowe uda. Tam jest jeszcze pare innych ale pojedynczych np. krawiecki. trójgłowe w łydkach i ramieniu (znamienny triceps) :)

tak:
-biegi krótkodystansowe. Do lodówki
-podnoszenie cięzarów- np. 2 kilo mandarynek i worek ziemniakow na frytki
-wydojenie 2-litrowej coli na czas

Poza tym:
-zakładanie butów z jak najmniejszą ilością sapnięc,
-wstawanie z kanapy bez uzycia męza za to na jak najdłuzszym napięciu mięśnia trójgłowego uda
-wychodzenie z wanny z jednoczesnym zadarciem nogi, ale bez poślizgu
-skłon z jednoczesnym wyciągnięciem rąk i dosięgnieciem bobra, którego nalezy usunąć

Ja juz w zasadzie mam trening zapewniony, wykonując powyższe ćwiczenia

popłakałam się ze śmiechu!!!

hah u mnie podobnie. Jeszcze wstawanie z materaca bo lozko zamowione 6 tyg temu jeszcze nie przyszlo wiec niedlugo zaczne sie staczac zamiast wstawac. Wczoraj bylam na sr i w trakcie cwiczen odkrylam miesnie o ktorych istnieniu nie mialam pojecia. ;-)

reklama
Do góry