reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga lutówek i lutowych maluszków

reklama
ja tam twierdze jak martal i licze od spadku a takie wyliczanki od wagi sprzed ciazy to dla mnie pocieszanie sie hehe :-p:-D trzeba wziasc swoje dodatkowe kg na klate i jakos przetrwac te 40 tyg jesczez troche i bedziemy je odejmowac :laugh2:

Cortina dlaczego dziwnie?

Eve no bo ten plus liczę od wagi jaką miałam przed ciazą, a że w międzyczasie schudłam i odzyskałam 4,5 kg to inna sprawa:) Jak bym liczyła od najniższej wagi to by było 5,6 na plus, ale taką wagę miałam około hmm 16 tyg? Przecież wszystkie liczycie swoją wagę względem tej z przed ciąży...

Właśnie powinnaś liczyć od najniższej wagi skoro schudłaś w czasie ciąży, ja nie schudłam więc liczę od wagi sprzed ciąży.
U mnie +10kg i 94cm w pępuchu

Dziewczyny mają rację, jak się chudnie w ciąży to trzeba od tej wagi liczyć przybieranie..Nie możliwym jest przytyć tylko 1 kg z groszem, przecież dziecko już ma minimum 1 kg..A gdzie większe piersi, płyny, zwiększona ilość krwi, łożysko...Ja też schudłam na początku, ale niecały kg

heh a ten 1.1 był taki optymistyczny... żyłam sobie w złudnej nieświadomości i zburzyłyście moje szczęście...

w takim razie jeśli od najniższej wagi no to mam 5,6 kg na plusie.

wiecie co? po analizie karty ciąży ja też muszę niecałe 2 kilo więcej policzyć, bo między 2 a 3 wizytą był spadek, a na 4 wizycie wszystko już nadrobiłam eh szkoda gadać z tą wagą:baffled: aniołeczka uświadomiłyście a mnie to już dobiłyście:-p:sorry:

reklama
a ja chyba na samym dole 2.5 kg na plusie w 26tc, choć mogę stwierdzić że wydawałoby sie więcej ale dobrze dobrze. Startowałam z dużo wyższą wagą niż większość z Was dlatego pewnie mniej tyje :) Poza tym jakbym miała liczyć ile przytyłam od momentu starania sie o dzidzie to hoho ... chyba z 16 kg. Może nie tyje tyle bo leków nie biore żadnym hormonów :-) hehe ale w każdym bądź razie lekarz powiedział mi że trzymam linie :)

Do góry