reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

waga i wzrost naszych dzieci

reklama
Ja się nie nastawiam :)

Po kolejnym ważeniu wczoraj na wadze 250 gr na plus :) Już nie 320 ale też i większe przerwy między karmieniami Mati sobie czasem robi. Ile wzrostu to nie wiem :) A stópkę zmierzę ale na oko nie ma dużych ;)

Joluś - 165cmwzrostu, to jak na kobietę średnia wartość, więc do krasnoludków nie należysz, ja z resztą też haha, bo mam 164,5 cm - mierząc dokładnie antropometrem.

I powiem Tobie, że z takim wzrostem kobieta przynajmniej nie ma problemu - rzadko jest wyższa od partnera;-).
Jak już przy wzroście jesteśmy, to powiem Wam, że czuję się naprawdę dziwnie, gdy jestem obok osób z rodziny M... czuję sie jak krasnal i chuderlak, bo tam prawie sami 2 - metrowcy i powyżej...

A mój misiu ma już stópkę 10cm... Ogólnie jest dużutki.... ale czego chcieć od robaczka który miał wagę urodzeniową 4620g :szok: i 56cm...

a moja niunia wazy 5,550kg
obwod glowki i klatki piersiowej - 40cm

przypomne ze urodzila sie
waga - 3,990
glowka 33cm
klatka 34cm

reklama
A nasz prawie już podwoił masę urodzeniową - w środę było 4895 g, jak się urodził to 2500g. Dziś może ma już te 5 kg :-D
Muszę mu zmierzyć stópkę bo od urodzenia ma duże. W końcu nic dziwnego jak mama ma 42 ;-)

Do góry