reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

waga i wzgrost naszych kruszynek

Ja niestety juz nie dowiem się ile waży mój Ryś. Dowiem się jak sie urodzi.:-p Co prawda w 30tygodniu ważył 1300 i gin powiedziała że nie będzie duży przy porodzie, ale i tak sie boję.:zawstydzona/y:

hehe nie liczylabym na to ;-) moje w 32 tyg wazylo niecale 1500 wiec malutko bo kolo 2000 przewaznie waza a teraz tak podskoczylo ze gin sie dziwil ze "strasznie duze dziecko" bedzie a ja sie nastawiam na kruszynke ;-) a tu 4 kilosy ma byc

reklama
Mnie wczoraj gin zabił - 38 tc - 3650g :szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok: Mam nadzieję, że ta jego machina się jednak pomyliła....

a nic nie mowil ze mozesz przez to miec cesarke?? przeciez do porodu (o ile sie usg nie pomylilo) bedzie kolo 5 :szok: jak moje teraz ma 3200 i powiedzial ze do porodu 4 bedzie a ja jestem tydzien dalej niz ty ..

a nic nie mowil ze mozesz przez to miec cesarke?? przeciez do porodu (o ile sie usg nie pomylilo) bedzie kolo 5 :szok: jak moje teraz ma 3200 i powiedzial ze do porodu 4 bedzie a ja jestem tydzien dalej niz ty ..

Przeciwnie, na moje przerażone stwierdzenie - to co, robimy cesarkę, powiedział, że nie ma wskazań... A całą ciążę mi powtarzał, że wielkoluda nie urodzę... Naprawdę liczę na błąd maszyny, bo 2 razy sprawdzał, za 1 razem wyszło mu 2500, zdziwiłam się, mówię mu, że ostatnio było 2800 to jak to, cofa mi się ta ciąża czy jak, więc powtórzył pomiary i wyszło mu 3650:szok: Trzeci raz nie chciał sprawdzać. Powtarzam sobie tylko cały czas, ze te pomiary mają wahnięcia +/- 500 g nawet :sorry:
A ja, jak dotąd przytyłam tylko 10 kg, więc chyba niemożliwe, żeby ponad 1/3 tego to było dziecko...

A ja ostatnie usg miałam w 32 tyg i wtedy dzidziuś miał 1860g. Od tamtej pory nie mam pojęcia. Nie chciałam też znać płci więc będę miała mega niespodziankę:laugh2:

Moja Emi w 37 tyg waży 3100, ciekawe ile jeszcze przytyje, bo wg pomiarów jest troszkę mniejsza niż powinna, ale wagę ma chyba prawidłową.

Moja Emi w 37 tyg waży 3100, ciekawe ile jeszcze przytyje, bo wg pomiarów jest troszkę mniejsza niż powinna, ale wagę ma chyba prawidłową.

U mnie 39 tydz 3200 i gina pierwsze slowa "ojej jakies strasznie duze dziecko bedzie ze 4 kilo" :-D takze masz chyba podobnie a moze nawet wieksze bo jestes 2 tyg wstecz ode mnie

Moja Lilka w 37 tygodniu ledwie 2700g... Mam cukrzycę ciążową i chyba nieźle ją kontroluję skoro taka maleńka :confused2:

reklama
Do góry