reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

waga i wzgrost naszych kruszynek

mój maluszek 37 tyg. 2700 a to dla mnie duże zdziwienie bo pierwszy synek ważył 4300 a mówią że kolejne dzieci rodza się większe, ale może to i dobrze że nie będzie taki duży:tak:

reklama
Kamila 1 Moja pierwsza córka ważyła 4250 g druga 3830g synek 3900g także z tą waga może być różnie tymbardziej że pierwsza córka w 36/37 tygodniu ciąży ważyła 2650g :-)

agnest272 to mnie trochę pocieszyłaś bo chyba nie chciała bym takiej kruszynki urodzić bo nie wiedziałabym czy dam sobie radę;-)

A u mnie w 37tc lekarz powiedział, że malutki waży ok 2600g i pewnie już nie wiele przybierze na wadze do porodu. Stwierdził, że max dobije do 2800g... :sorry: Więc nie wiem jak to jest... Czy maluszki w ostatnich tygodniach tyją baaardzo szybko czy może jest to indywidualna sprawa i trzeba wierzyć lekarzowi :confused2:

W 36 tyg. lekarz powiedział mi, że mała waży 2800. W 38 tyg. wymierzył ją na 3650. A całą ciążę mówił mi, że wielkoluda nie urodzę....Ja tam nie wierzę w te pomiary, trzeba wziąć pod uwagę błąd maszyny. Dokładność pomiaru może wynosić nawet +/- 500 g.

To mi w 34 powiedziała że mała waży 2600, no i teraz byłam w 38 powiedziała, że mała waży 2600g
Mówię ale ostatnio Pani mówiła 2600g to co nie zminiła wagi?
A Ona no może i 2800g trudno ocenić .. no i wpisała mi,że jestem w 36 tyg. Czyli u mojej ginki czas mija 2 razy krócej:)

te wagi z usg to na prawde sa obligatoryjne...mi lekarz powiedzial w 37 tygodniu, ze maly wazy 2300 i do 3 kg raczej nie dobije ...a urodzilam 3350 :) wątpie zeby w 4 tygodnie przytyl 1 kg.

reklama
Nasz mały Mężczyzna (ostatni pomiar w 38tc + 2/7 ) miał w zeszłą środę już 2900g (+/- 400g), 1,5 tygodnia wcześniej 2575g, a jeszcze tydzień wcześniej 2300g - cały czas słuchalismy, że jest taki malutki, ale myślę, że jak sie urodzi (oby na dniach!) to z 3500 będzie miał :D

Do góry