reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

waga i wzgrost naszych kruszynek

mój maluszek 37 tyg. 2700 a to dla mnie duże zdziwienie bo pierwszy synek ważył 4300 a mówią że kolejne dzieci rodza się większe, ale może to i dobrze że nie będzie taki duży:tak:

reklama
Kamila 1 Moja pierwsza córka ważyła 4250 g druga 3830g synek 3900g także z tą waga może być różnie tymbardziej że pierwsza córka w 36/37 tygodniu ciąży ważyła 2650g :-)

agnest272 to mnie trochę pocieszyłaś bo chyba nie chciała bym takiej kruszynki urodzić bo nie wiedziałabym czy dam sobie radę;-)

A u mnie w 37tc lekarz powiedział, że malutki waży ok 2600g i pewnie już nie wiele przybierze na wadze do porodu. Stwierdził, że max dobije do 2800g... :sorry: Więc nie wiem jak to jest... Czy maluszki w ostatnich tygodniach tyją baaardzo szybko czy może jest to indywidualna sprawa i trzeba wierzyć lekarzowi :confused2:

W 36 tyg. lekarz powiedział mi, że mała waży 2800. W 38 tyg. wymierzył ją na 3650. A całą ciążę mówił mi, że wielkoluda nie urodzę....Ja tam nie wierzę w te pomiary, trzeba wziąć pod uwagę błąd maszyny. Dokładność pomiaru może wynosić nawet +/- 500 g.

To mi w 34 powiedziała że mała waży 2600, no i teraz byłam w 38 powiedziała, że mała waży 2600g
Mówię ale ostatnio Pani mówiła 2600g to co nie zminiła wagi?
A Ona no może i 2800g trudno ocenić .. no i wpisała mi,że jestem w 36 tyg. Czyli u mojej ginki czas mija 2 razy krócej:)

te wagi z usg to na prawde sa obligatoryjne...mi lekarz powiedzial w 37 tygodniu, ze maly wazy 2300 i do 3 kg raczej nie dobije ...a urodzilam 3350 :) wątpie zeby w 4 tygodnie przytyl 1 kg.

reklama
Nasz mały Mężczyzna (ostatni pomiar w 38tc + 2/7 ) miał w zeszłą środę już 2900g (+/- 400g), 1,5 tygodnia wcześniej 2575g, a jeszcze tydzień wcześniej 2300g - cały czas słuchalismy, że jest taki malutki, ale myślę, że jak sie urodzi (oby na dniach!) to z 3500 będzie miał :D

Do góry