reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

waga i wzgrost naszych kruszynek

Olgha!!! - czytałam z 20 razy - pielęgniarka położyła ci się na brzuchu ??????????? to tak można? moja wyobraźnia namięnie pracuje i widzę jak położna skacze po Tobie, a dzidzi wyskakuje jak taka mała torbedka...-wstyd aż się przyznać do takich myśli ;)

ja nadal nie wiem ile moje maleńśtwo ma - mam nadzieje, że ciupcie i taki Calinecek się urodzi - a ciuszki mam w 99% na 62!!o ironio!

reklama
nie pielęgniarka tylko ''doświadczona pani doktor'' Problemy z parciem miałam bo 2 skurczów w ogóle nie czułam a mała już się przeciskała i na chwilę utknęła-doktorka spanikowała bo z polecenia ordynatora byłam-to znajomy moich rodziców...i tak mnie potraktowała że po prostu przycisnęła mi brzuch od góry jak parłam-potem dopiero wyczytałam ze za to do kryminału można trafić bo duże zagrożenie dla dziecka-a wystarczyłoby pozwolić mi przeć w pozycji pionowej tak jak chciałam-to mnie mędrki położyły na łóżku-dla swojej wygody.Teraz już sie pozmieniało to w tym szpitalu i można sobie pozycje wybrać,,,

Ostatnia edycja:
mi tez lekarz ucisnał brzuch, zapierałam sie zawsze ze nie dam sobie tego tak zrobic, ale wtedy na porodówce juz mi było wszystko jedno... musze przyznac jednak,ze zrobił to bardzo delikatnie i umiejętnie, i bardzo mi pomógł w parciu... no i małemu tez sie nic nie stało...
u mnie niestety nie mozna sobie wybierac pozycji - trzeba lezec jak kłoda... :crazy:

Ostatnia edycja:
Mojej mamie tez pielęgniarka wypchnęła, i mnie i brata na świat. Podobno była masywna, i połozyła się na mamy brzuch i nas wypchnęła bo mama mdlała z bólu, dlatego tak bardzo zalezy Jej bym rodziła ze znieczuleniem.

w końcówce 38 tygodnia Franek ważył sobie 3200g
KTG wyszlo w poniedziałek średnio zadowalające i musiałam wczoraj się zgłosić do szpitala na kolejne ..... uffff wyszło już bardzo dobre :tak: . Gdyby było takie jak w poniedziałek to miałam zostać na patologii :-(
wstępny termin CC na 14.09. ale za tydzień w poniedziałek następny zapis KTG to się dowiemy czy coś się nie przesunęło.
Już się nie mogę doczekać :-D:rofl2::cool2:

z tym wypychaniem dziecka miałam tak samo najpier położyła sie na mnie babka M mi poźniej powiedział że tak sie uwalił na mnie że aż jej nogi wisiały w powietrzu:no::no::no::no:ona nie dawała rady to uwalił sie na mnie lekarz ok 2m wysokości i napewno ze 100 ważył :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:M do mnie mówi że w pewnym momencie sie sina zrobiłam cała zielona!!!!!!a po porodzie miałam pełno krwiaczków na klatce piesiowej i twarzy.Wiem że jest to niebezpieczne ale nie wiem czy dałabym rade sama dziecko wypchnąc 4400:no::no:

reklama
SoszkA_KrK jak fajnie Ty przynajmniej masz jakiś termin CC ... a ja muszę ją mieć ... termin wg. miesiączki 16 września, chyba taki jak u Ciebie ... i mam czekać aż się zacznie :szok::eek:

Do góry