reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wymiary i waga naszych Maleństw według USG

U mnie 25tc wg OM, wczoraj wyszło że waży ok 800g, tak na 25+5 dni, inne wymiary odpowiadają 25 tygodniowi lub nieco później.

reklama
U mnie 23t 5d
806g:) wg wymiarów 25t 4d wiec jestesmy 2 tygodnie do przodu prawie....

Może sie uda urodzic na poczatku grudnia zatem....:-)

a8doqqmz725nh9h0.png

Byliśmy na USG 10 sierpnia pani ginekolog powiedziała, że synuś jest chudziutki i jest możliwość że cukrzyca ciążowa wywołuje sztuczną wagę małego w tedy był 20 tydzień i mały ważył wtedy nie całe 300 g a teraz miałam USG odnośnie wad płodu na szczęscie mały rozwija się prawidłowo i od 10 sierpnia do 23 sierpnia mineło kilkanaście dni i mały teraz waży 437g to na ten tydzień 22 jest ok z wagą i teraz na ostatnim tym badaniu lekarz powiedział, że mały ma spory brzuszek he he i ja już teraz głupieje . Dwaj różni lekarze..

@Krasnal77 to niestety nie ma za wiele do rzeczy ;) gdyby tak było wszystkie dzieci bez względu na genetykę (odziedziczoną po rodzicach budowę ciała, a tym samym długość i masę) rodziłyby się z książkową wagą 3500g a rodzą się donoszone noworodki ważące 2700g i 4500g a i to i to jest normalne. Ty jesteś wysoka no i nie ważysz te 50kg, nie wiem jak tatuś, no ale nie powinniście raczej spodziewać się kurczaczka o wadze 3000g i długości 50cm.

@Krasnal77 to niestety nie ma za wiele do rzeczy ;) gdyby tak było wszystkie dzieci bez względu na genetykę (odziedziczoną po rodzicach budowę ciała, a tym samym długość i masę) rodziłyby się z książkową wagą 3500g a rodzą się donoszone noworodki ważące 2700g i 4500g a i to i to jest normalne. Ty jesteś wysoka no i nie ważysz te 50kg, nie wiem jak tatuś, no ale nie powinniście raczej spodziewać się kurczaczka o wadze 3000g i długości 50cm.

No wiem wiem niestety... Ja się nie spodziewam kurczaczka tylko raczej jakiegos koguta na początek;)
Nim zaczęli określać wielkość mojego "malucha" odrzuciłam ubranka poniżej 62...
Ja 176cm/81kg
Moj W. 189cm/105 kg...

Zatem Leoś raczej będzie większy niż mniejszy;)
No ale nic to... Wydostać go w końcu będzie trzeba, obojętnie jak duży nie urośnie;)

a8doqqmz725nh9h0.png

reklama
Do góry