reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Waga i wymiary naszych dzieciaczków :)

I Olga zważona. Tak jak przypuszczałam przybieranie marne. Teraz waży 8200. Ale pani doktor nie zrobiła z tego żadnego problemu:-)
Zu, niezła koksiara z Ciebie :-)

reklama
Pabla, w sumie tak :-) Zobaczyłam w książeczkę, że od stycznia przytyła niecały kg, a to nie najgorzej. Miki w jej wieku ważył 10kg:-)

Ja ostatnio patrzyłam na siatki centylowe WHO i są bardziej wyrozumiałe na chudzielców - tam Lena na 10 mcy i z 7600 g jest na 15 centylu, a w naszych polskich na 3 centylu. Tamte mi się bardziej podobają:-)

Aż poszukałam tych siatek WHO i rzeczywiście....Florka ze swoją wagą i ukończonymi 9 mcami jest w 15 centylu a nie w jakichś wartościach ujemnych:-p Przy okazji natknęłam się na dyskusję na temat siatek, z których wynika, że te polskie zaczynają nieco odstawać od rzeczywistości i bazują na założeniu, że niemowlę ma pakować jak Pudzian przed zawodami i stosownie wyglądać:-)

Przecież Zu też zawsze była filigranowa... ostatnio głodomor jej sie ogromny włączył! Ale powiem wam, że nei widać i tak tego po niej co ona zje :-D a uwierzcie mi ,że je bnardzo dużo!:zawstydzona/y:

A spokojnie na wczasy "przybierające" mogę przyjąć :-D

reklama
A moja Lenka przez 2 miesiące przybrała jedynie 400g, ma 10 miesięcy i waży 7700, ostatnio je jak szalona i nic nie widać.

Do góry