reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wymiary i waga naszych słodkich Skarbów

witajcie, my też jesteśmy po dzisiejszym usg, chłopaczki podobno duze, lekarz spytał nawet czy przypadkiem ciąża nie jest starsza niż jak wynika to z ostatniej miesiączki, podaje wymiary:
bliźniak 1 bliźniak 2
FL 62mm 58mm
obwód główki 302mm 296mm
obwód brzuszka 301mm 280mm
położenie główkowe miednicowe
wg usg ma 33 tygodnie i 4 dni 32 tygodnie i 4 dni (dzisiaj konczymy 31 tydzień)
waga 2200g 1900g

reklama
Basiu to juz duze te Twoje skarbeczki. Ja mam siostre blizniaczke i jak sie urodzilysmy to ja wazylam 1400g a moja siostra 1800, a urodzilysmy sie w 34 tyg. ciazy

Oj jakie szkrabiki juz duze są :) ... cos pieknego :) .. Gratulacje dziewczeta :)

Basiu to Ty juz ponad 4 kg nosisz :o .. a tu jeszcze do konca troche zostalo ;)

Byłam dziś na usg i jestem w szoku jaki moj dzidzi juz duuuuuzy, oto wymiary:
BPD: 95 (wymiar dwucieminiowy głowki)
HC: 320 (obwód główki)
AC: 318 (obwód brzuszka)
FL: 70 (długość kości udowej)
masa: 3100 g
Wdług usg to 36 tydzień, wg OM 35.
Lekarka powiedziala ze brzuszek sie obniza i urodze predzej, czyli ten termin na 01.10 to chyba przeskoczy na wrzesnień :) a przyzwyczailam sie do mysli że jestem październiczówką!!

Wszystko to jakies pokrecone jest... ja juz nie wiem komu wierzyc...
Pierwotnie termin mialam na 27.10, potem na 19.10, potem na 9.10, w koncu na 18.10 - podobno najbardziej prawdopodobny, bo okreslony na podstwie pierwszego usg w 7 tc., a nie kolejnych gdy dziecko rosnie we wlasnym indywidualnym tempie.
W zwiazku z tym tak naprawde to ja juz sama nie wiem, w ktorym tygodniu jestem, bo co lekarz to mowi inaczej, a mi wychodzi, ze zaczynam 35 tc. I tej wersji bede sie trzymac... ;)
Wymiary mojej coreczki (3 razy slyszalam, ze dziewczynka, a za 4 razem powiedzieli ze chlopak, wiec tez zglupialam kompletnie...) przelom 34 i 35 tc.:
BPD 91,3
HC 320
AC 360
FL 64,7
masa 2390g

Pozdrawiam wszystkie zakrecone i zdezorientowane Mamusie.

Żmijka, trzymaj się tego pierwszego USG i weź sobie poprawkę +/- 2 tygodnie w jedną i drugą stronkę. A tak naprawdę..dzieciaczki same zadecydują kiedy chcą na ten świat, ale myślę że już powinnyśmy być lekko przygotowane i zaczynać pakowanko :)) Ja zaczynam własnie małe (MAŁE?????!!!) pranie..oj zejdzie się z kilka dni z prasowaniem :))

Wczoraj byłliśmy u ginka. Nasza Niunia dobrze się rozwija. W 33 tygodniu ciąży waży około 2000 g, wymiary:
główka 85 mm
brzuszek 81 mm
dł kości udowej 64 mm :)
Wczoraj ładnie nam machała rączką z monitora :)
Termin wg ostatniego usg przesunął mi się z 27 października na 3 listopada, więc cały czas pod znakiem zapytania to czy jestem październikówką czy listopadówką :p

blubery - podobo nalezy patrzyc na termin z pierwszego usg, bo potem dzieci bardzo roznie sie rozwijaja. a poza tym mozesz i tak urodzic przed terminem. takze nie opuszczaj nas na razie :)

reklama
Do góry