reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga i wymiary naszych dzieciaczków :)

I Olga zważona. Tak jak przypuszczałam przybieranie marne. Teraz waży 8200. Ale pani doktor nie zrobiła z tego żadnego problemu:-)
Zu, niezła koksiara z Ciebie :-)

reklama
Pabla, w sumie tak :-) Zobaczyłam w książeczkę, że od stycznia przytyła niecały kg, a to nie najgorzej. Miki w jej wieku ważył 10kg:-)

Ja ostatnio patrzyłam na siatki centylowe WHO i są bardziej wyrozumiałe na chudzielców - tam Lena na 10 mcy i z 7600 g jest na 15 centylu, a w naszych polskich na 3 centylu. Tamte mi się bardziej podobają:-)

Aż poszukałam tych siatek WHO i rzeczywiście....Florka ze swoją wagą i ukończonymi 9 mcami jest w 15 centylu a nie w jakichś wartościach ujemnych:-p Przy okazji natknęłam się na dyskusję na temat siatek, z których wynika, że te polskie zaczynają nieco odstawać od rzeczywistości i bazują na założeniu, że niemowlę ma pakować jak Pudzian przed zawodami i stosownie wyglądać:-)

Przecież Zu też zawsze była filigranowa... ostatnio głodomor jej sie ogromny włączył! Ale powiem wam, że nei widać i tak tego po niej co ona zje :-D a uwierzcie mi ,że je bnardzo dużo!:zawstydzona/y:

A spokojnie na wczasy "przybierające" mogę przyjąć :-D

reklama
A moja Lenka przez 2 miesiące przybrała jedynie 400g, ma 10 miesięcy i waży 7700, ostatnio je jak szalona i nic nie widać.

Do góry