reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga i wymiary naszych dzieciaczków :)

Patrynia też jest kruszyna i "nie ma czasu" na jedzenie. Wczoraj ją zmierzyłam i przez ostatni miesiąc urosła prawie 3 cm (83 cm wzrostu) i nóżka też jej o pół centymetra urosła (13 cm i w związku z czym jutro śmigamy po nowe buciki). Martwi mnie natomiast jej waga, bo czasami stawiam ją na takiej łazienkowej i niestety wg mnie panna schudła - gdy skończyła półtora roczku ważyła 9030g, odstawiłam od cycunia już 4 m-ce temu a ona teraz waży raptem 8500g !!! Jedyne co mnie trzyma przy zdrowych zmysłach, to fakt że jest radosna, pogodna i pełna energii, więc raczej nic złego się nie dzieje... chyba...

reklama
Maciek wczoraj raczył wejść na wage łazienkową,bo znajomi mają elektrobiczną to mu się spodobało,my takich rarytasów nie mamy;-):-D No i waga pokazała 14 kg.
Wzrosy coś ponad 90 cm,ale zmierzyc się nie da.Ubranka nosi na 92,ale krótkie spodenki to jeszcze z tamtego roku dobre,no i dobrze,nie trzeba kupować nowych.

moja ma 83 cm i wazy 11 kilo, w porownianiu do innych dzieci to drobinka malutka jest.
nozke ma cos kolo 13 cm. co wcinania do je glownie miesko, kielbaski a na owoce nie chce patrzec :(

Malutk_a spokojnie mój Kubuś praktycznie ma identyczne wymiary jak Twoja córcia, u nas owoce są do zjedzenia :)
Beaa no to moda fajnie rośnie :)

Pudzian Olga po bilansowym mierzeniu i ważeniu - 11kg z mała dokładką i 87cm ;-) Miki w jej wieku miał 93cm i 13 kg, a teraz 105cm i 17kg. Chuderlaczki moje kochane ;-)

no rodzice szczupli, to i dzieciaki takie same, co się dziwić:tak: Flo parametry ma pewno zbliżone, ale to już sprawdzimy po moim powrocie

Patrzyłam na siatki centylowe i dlatego napisałam chuderlaczki (bo Olga to ma taki brzuchol, że hej ;-) a Miki faktycznie przeszczepik) - obydwoje poniżej przecitnej, za to ze wzrostem powyżej i stąd taki wygląd ;-)
Czekam na osiągi krakowskich dziewczynek ;-)

reklama
Do góry