reklama
fantazja
mamy czerwcowe 2007 Entuzjast(k)a
Misia dzis wazona byla przy okazji przepisywania/dawkowania antybiotyku...11 kg ;-) krasnoludka mam...
A co do antybiotyku wstrzymuje sie...jakos nie mam przekonania faszerowac tym Misie skoro goraczka juz spada..max 37,8 dzis, a ponoc ma wirusowe zapalenie krtani. No i coz..jako mikrobiolog mam zboczenie pewne na temat podawania dzieciom antybiotykow przy infekcjach wirusowych...kuzwa...gdzie Ci lekarze sie szkola....niestety dzis z misia na kontroli byl maz i jedyne co wiem z wizyty to recepta na antybiotyk..reszte zapomnial...
A co do antybiotyku wstrzymuje sie...jakos nie mam przekonania faszerowac tym Misie skoro goraczka juz spada..max 37,8 dzis, a ponoc ma wirusowe zapalenie krtani. No i coz..jako mikrobiolog mam zboczenie pewne na temat podawania dzieciom antybiotykow przy infekcjach wirusowych...kuzwa...gdzie Ci lekarze sie szkola....niestety dzis z misia na kontroli byl maz i jedyne co wiem z wizyty to recepta na antybiotyk..reszte zapomnial...
izka01
mamy czerwcowe 2007 Zadomowiona(y)
Fantazja-to ja mam ta sama beczke z polskich lekarzy-od kiedy antybiotyki na wirusy... ja nie wiem dlaczego niektorzy tak przepisuja. Jak kiedys sie zapytalam jednej pediatry to mi odpowiedziala, ze tak na wszelki wypadek, bo i tak sie rozwinie infekcja bakteryjna...hmmm antybiotyki na wszelki wypadek , no jako znawca lekow powiem ze to dla mnie glupota.
Kotek07
mamy czerwcowe 2007
U nas podobna waga bez ubrania 19,200 z ubraniem i pieluchą 19,800 kg, załamka. A ile ma wzrostu Eryk?Mój Eryk na domowej wadze prawie 20 kg waży! to co najciężsi jesteśmy?
Kotek07
mamy czerwcowe 2007
To też klopsiczek z Eryka :-). U nas w domu 101 cm wzrostu w przychodni 100 ;-), ubrania na 110/116cm niektóre jeszcze na 104. Nie masz problemów ze spodniami? Tzn. chodzi mi o brzuszek u nas najlepiej sprawdzają się wszelkie spodnie dresowe bo z gumką, inne np. jeansowe mimo odpiętego guzika wpijają się okropnie :-(. Mam nadzieje ze wyrośnie kiedyś z tego ;-).
reklama