reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Waga dzieciątek

Dzagud te pomiary właśnie takie są - że się dziecię wyciąga kilka cm miesięcznie, albo kurczy :-D Ot, orientacja nawet kiepska :-D

reklama
My po bilansie:tak: Chyba jako ostatnie...
Waga 11,200
Wzrost 86

Aaaaa... no i koślawe nóżki, tzn. w kolanach i stopy:shocked2::-:)-:)-(​

Aniajw teraz przeglądałam i widzę że Twoja Natalia taka sama jak moja Zu i w wadze i ze wzrostem:tak:
A mnie się ona taka duża wydawała... Bo moja Zu to kruszek...​

Anielap dokładnie takie same pomiary. I powiem Ci że wcale nie chuchro ale w sam raz. Lekarz mi powiedział że najważniejsze że waga i wzrost utrzymuja ten sam centyl, czyli u nas 25. Nie ma co martwiać na zapas. A ze zdjęć i Zu wcale na chudzinkę nie wygląda;-):-)

U nas bilans był 19 czerwca, i oczywiście Eryk za gruby lol :) 13,5 kg 89 cm ... chyba bo nie bardzo dał sie zmierzyć :-D biegające dziecko to marny obiekt :p zaleceniem było na razie bez diety ale wiecej ruchu bo a noz taka jego uroda. Z tym ruchem to ja nie wiem jak mu juz wiecej dac ale cóż :p a z urodą faktycznie po tatusiu budowa, taki nabity a łydki... kalosze za duże musiałam kupić żeby sie na łydki dały naciagnąc hehehe.
oto moj obzartuch:p

Przestań, gdzie Ziomuś gruby????:szok: I faktycznie tego ruchu to więcej już Mu się chyba nie da dać - widać na zdjęciach jaki On "stabilny".;-)
Magda wzrostu prawie takiego samego a ino pół kilo mniej.:-pAle Ona też ma ksywę "odkurzacz" bo wciąga nosem wszystko co na drodze spotka.:tak:

reklama
My po bilansie:tak: Chyba jako ostatnie...
Waga 11,200
Wzrost 86

Aaaaa... no i koślawe nóżki, tzn. w kolanach i stopy:shocked2::-:)-:)-(​

No nie jako ostatnie...My mamy bilans przelozony na listopad - wtedy tez szczepienie na pneumokoki...Ach uroki ospy:baffled:

A wagowo to Misia 10 jeszcze nie przekroczyla. Tzn..byla blisko, ale przez ta ospe znow schudla. No coz...wazne, ze wesola i pelna energii;-)

Do góry