reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga dzieciątek

Dzagud te pomiary właśnie takie są - że się dziecię wyciąga kilka cm miesięcznie, albo kurczy :-D Ot, orientacja nawet kiepska :-D

reklama
My po bilansie:tak: Chyba jako ostatnie...
Waga 11,200
Wzrost 86

Aaaaa... no i koślawe nóżki, tzn. w kolanach i stopy:shocked2::-:)-:)-(​

Aniajw teraz przeglądałam i widzę że Twoja Natalia taka sama jak moja Zu i w wadze i ze wzrostem:tak:
A mnie się ona taka duża wydawała... Bo moja Zu to kruszek...​

Anielap dokładnie takie same pomiary. I powiem Ci że wcale nie chuchro ale w sam raz. Lekarz mi powiedział że najważniejsze że waga i wzrost utrzymuja ten sam centyl, czyli u nas 25. Nie ma co martwiać na zapas. A ze zdjęć i Zu wcale na chudzinkę nie wygląda;-):-)

U nas bilans był 19 czerwca, i oczywiście Eryk za gruby lol :) 13,5 kg 89 cm ... chyba bo nie bardzo dał sie zmierzyć :-D biegające dziecko to marny obiekt :p zaleceniem było na razie bez diety ale wiecej ruchu bo a noz taka jego uroda. Z tym ruchem to ja nie wiem jak mu juz wiecej dac ale cóż :p a z urodą faktycznie po tatusiu budowa, taki nabity a łydki... kalosze za duże musiałam kupić żeby sie na łydki dały naciagnąc hehehe.
oto moj obzartuch:p

Przestań, gdzie Ziomuś gruby????:szok: I faktycznie tego ruchu to więcej już Mu się chyba nie da dać - widać na zdjęciach jaki On "stabilny".;-)
Magda wzrostu prawie takiego samego a ino pół kilo mniej.:-pAle Ona też ma ksywę "odkurzacz" bo wciąga nosem wszystko co na drodze spotka.:tak:

reklama
My po bilansie:tak: Chyba jako ostatnie...
Waga 11,200
Wzrost 86

Aaaaa... no i koślawe nóżki, tzn. w kolanach i stopy:shocked2::-:)-:)-(​

No nie jako ostatnie...My mamy bilans przelozony na listopad - wtedy tez szczepienie na pneumokoki...Ach uroki ospy:baffled:

A wagowo to Misia 10 jeszcze nie przekroczyla. Tzn..byla blisko, ale przez ta ospe znow schudla. No coz...wazne, ze wesola i pelna energii;-)

Do góry