reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Waga dzieciątek

reklama
No właśnie ... ile Wasze dzieci urosły od urodzenia??
Standardowo jest chyba 2-2,5 cm / miesiąc, czyli powinno przybyć przez 6 miesięcy jakieś 12-15 cm? :confused:

Najniższa masa 3340g, wzrost 57cm. To daje 1100g i 3cm na miesiąc, ale to wszystko jest uśrednione, bo były momenty, że Maks nabierał 1400g na miesiąc. I co ważne tylko na cycu :p i schabowych.

Aż mi się wierzyć nie chce.....to jeszcze dopytam jak mierzycie dzieci? Centymetrem po obwodzie ciałka, czy jak leżą na płasko z wyprostowanymi nóżkami??

Aż mi się wierzyć nie chce.....to jeszcze dopytam jak mierzycie dzieci? Centymetrem po obwodzie ciałka, czy jak leżą na płasko z wyprostowanymi nóżkami??
Oj, dlaczego Ci się nie chce wierzyć? Maks jak się urodził był mierzony po krzywiznach. A w przychodni mierzą go na desce, ale nie prostują nóżek (tak chyba nawet nie wolno robić), a ja w domu mierzę tak jak zrobili to w szpitalu po krzywiznach. Robię tak, od kiedy się dowiedziałam, że dziecko mi urosło w ciągu 6tyg tylko 1cm:no:, a moje wprawne oko wiedziało, że dużo więcej :-p:-D.

reklama
Blanes ja się przy którejś wizycie dowiedziałam, że Piotruś przez 6 tyg. zmalał o pół cm :-D A bodziaków w szufladzie ubyło :-D
Ufam tylko pomiarom zrobionym przez tę samą pielęgniarkę, a i to tylko orientacyjnie ;-)

Do góry