reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga dzieciątek

reklama
No właśnie ... ile Wasze dzieci urosły od urodzenia??
Standardowo jest chyba 2-2,5 cm / miesiąc, czyli powinno przybyć przez 6 miesięcy jakieś 12-15 cm? :confused:

Najniższa masa 3340g, wzrost 57cm. To daje 1100g i 3cm na miesiąc, ale to wszystko jest uśrednione, bo były momenty, że Maks nabierał 1400g na miesiąc. I co ważne tylko na cycu :p i schabowych.

Aż mi się wierzyć nie chce.....to jeszcze dopytam jak mierzycie dzieci? Centymetrem po obwodzie ciałka, czy jak leżą na płasko z wyprostowanymi nóżkami??

Aż mi się wierzyć nie chce.....to jeszcze dopytam jak mierzycie dzieci? Centymetrem po obwodzie ciałka, czy jak leżą na płasko z wyprostowanymi nóżkami??
Oj, dlaczego Ci się nie chce wierzyć? Maks jak się urodził był mierzony po krzywiznach. A w przychodni mierzą go na desce, ale nie prostują nóżek (tak chyba nawet nie wolno robić), a ja w domu mierzę tak jak zrobili to w szpitalu po krzywiznach. Robię tak, od kiedy się dowiedziałam, że dziecko mi urosło w ciągu 6tyg tylko 1cm:no:, a moje wprawne oko wiedziało, że dużo więcej :-p:-D.

reklama
Blanes ja się przy którejś wizycie dowiedziałam, że Piotruś przez 6 tyg. zmalał o pół cm :-D A bodziaków w szufladzie ubyło :-D
Ufam tylko pomiarom zrobionym przez tę samą pielęgniarkę, a i to tylko orientacyjnie ;-)

Do góry