reklama
Franio w czwartek przekroczył 8kg. Z tej okazji wysiadł mi dzisiaj kręgosłup :-( Poprostu odmówił posłuszeństwa, dobrze że w niedzielę ;-) Za Waszym przykładem zmierzyłam klatę Frankowi, bo go lekarz od "pudzianów przezywał" i rozmiar klaty to 47, główki 44.
E
efilo
Gość
Zosia dzisiaj 7630g a to oznacza że przybrała 170g w ciagu ostatniego tygodnia Rozszalała mi się kobitka. A byłam przekonana że w tym tygodniu to będzie kiepściutko bo Zosia przez próby karmienia butlą ma przymusowe głodówki.
No tom się nacieszyła. Jako że głodówki ciąg dalszy to Zosia przybrała już tylko 30g i waży 7660 :-(
A było tak dobrze :-(
ELFIKU nie martwiaj się ;-) Zosieńka twoja rośnie na modelkę ;-) patrz, Amelka Oleoli też drobnusia ;-) taką mają urodę te wasze dziewczynki ;-) przecież nie płaczą wam z głodu ;-)
Antonek 12.12 ważył 8710 jak to pani dr powiedziała, duży chłop i tyle. Z tego co czytałam, to od 6 miesiąca dziecko nie tyje jak szalone, 200 - 700 g miesięcznie. Tak więc Elfik, Zosieńka jest w normach ;-) ot, zaczęła więcej się ruszać i spala wszytsko ;-) dopóki pediatra nie marudzi, nie ma się czym martwić ;-)
A dodam, że mój cudowny mąż mając 6 miesięcy ważył 5100 jego brat podobnie ;-) tyle to Antonek wazył w drugim miesiącu
Długości Antonka dokładnej nie znam. U nas nie mierzy się. Urodzeniową miał 57 cm, po dwóch miesiącach miał ... uwaga - 57 teściowa go tak wymierzyła, na takiej desce z miarką ;-) ale pod koniec 4 miesiąca miał 66,7 więc urosło mu się ;-) i teraz mierzę go tak dla siebie, orientacyjnie - kładę na przewijak, prostuję całego, a obok leży centymetr krawiecki ;-) ostatnio miał 71 cm
Antonek 12.12 ważył 8710 jak to pani dr powiedziała, duży chłop i tyle. Z tego co czytałam, to od 6 miesiąca dziecko nie tyje jak szalone, 200 - 700 g miesięcznie. Tak więc Elfik, Zosieńka jest w normach ;-) ot, zaczęła więcej się ruszać i spala wszytsko ;-) dopóki pediatra nie marudzi, nie ma się czym martwić ;-)
A dodam, że mój cudowny mąż mając 6 miesięcy ważył 5100 jego brat podobnie ;-) tyle to Antonek wazył w drugim miesiącu
Długości Antonka dokładnej nie znam. U nas nie mierzy się. Urodzeniową miał 57 cm, po dwóch miesiącach miał ... uwaga - 57 teściowa go tak wymierzyła, na takiej desce z miarką ;-) ale pod koniec 4 miesiąca miał 66,7 więc urosło mu się ;-) i teraz mierzę go tak dla siebie, orientacyjnie - kładę na przewijak, prostuję całego, a obok leży centymetr krawiecki ;-) ostatnio miał 71 cm
anni
Fanka BB :)
Boshee, Suri wazy 10 kg.
Boshee, Suri wazy 10 kg.
Anni no to pięknie
Zuzia waży TYLKO 7350g (ważona dziś) a ja i tak czuję to w rękach i kręgosłupie ;-)
(bałam się - schiza jak zwykle....., że może za mało waży, ale lekarka Zuzi mnie uspokoiła - jest OK :-))
Nie łam się - Piotruś pół kilo lżejszy, a młodszy o kilka dni Ważne że szczęśliwe i zdroweNo tom się nacieszyła. Jako że głodówki ciąg dalszy to Zosia przybrała już tylko 30g i waży 7660 :-(
anni ja serdecznie współczuję wyzwania dla kręgosłupa. Mój już wysiada powoli...
reklama
anni
Fanka BB :)
Esia no hehehe i pomyslec ze ja te 10 kg pod pacha w chuscie nosze ;-)