reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga dzieciątek

Klatę mierzy się tylko po to by porównać ją z główką. Nie ma pojęcia "za dużo" czy "za mało" w obwodzie- ma zwyczajnie proporcja być odpowiednia tych 2 wymiarów. Tak więc Martitka porzuć wszelkie wątpliwości ! :-)

reklama
Franio w czwartek przekroczył 8kg. Z tej okazji wysiadł mi dzisiaj kręgosłup :-( Poprostu odmówił posłuszeństwa, dobrze że w niedzielę ;-) Za Waszym przykładem zmierzyłam klatę Frankowi, bo go lekarz od "pudzianów przezywał" i rozmiar klaty to 47, główki 44.

Zosia dzisiaj 7630g a to oznacza że przybrała 170g w ciagu ostatniego tygodnia :szok: Rozszalała mi się kobitka. A byłam przekonana że w tym tygodniu to będzie kiepściutko bo Zosia przez próby karmienia butlą ma przymusowe głodówki.

No tom się nacieszyła. Jako że głodówki ciąg dalszy to Zosia przybrała już tylko 30g i waży 7660 :-(

A było tak dobrze :-(

ELFIKU nie martwiaj się ;-) Zosieńka twoja rośnie na modelkę ;-) patrz, Amelka Oleoli też drobnusia ;-) taką mają urodę te wasze dziewczynki ;-) przecież nie płaczą wam z głodu ;-)

Antonek 12.12 ważył 8710 :szok: jak to pani dr powiedziała, duży chłop i tyle. Z tego co czytałam, to od 6 miesiąca dziecko nie tyje jak szalone, 200 - 700 g miesięcznie. Tak więc Elfik, Zosieńka jest w normach ;-) ot, zaczęła więcej się ruszać i spala wszytsko ;-) dopóki pediatra nie marudzi, nie ma się czym martwić ;-)

A dodam, że mój cudowny mąż mając 6 miesięcy ważył 5100 :-D jego brat podobnie ;-) tyle to Antonek wazył w drugim miesiącu :-D

Długości Antonka dokładnej nie znam. U nas nie mierzy się. Urodzeniową miał 57 cm, po dwóch miesiącach miał ... uwaga - 57 :szok: teściowa go tak wymierzyła, na takiej desce z miarką ;-) ale pod koniec 4 miesiąca miał 66,7 więc urosło mu się ;-) i teraz mierzę go tak dla siebie, orientacyjnie - kładę na przewijak, prostuję całego, a obok leży centymetr krawiecki ;-) ostatnio miał 71 cm :-D

No tom się nacieszyła. Jako że głodówki ciąg dalszy to Zosia przybrała już tylko 30g i waży 7660 :-(
Nie łam się - Piotruś pół kilo lżejszy, a młodszy o kilka dni :tak: Ważne że szczęśliwe i zdrowe :tak:

anni ja serdecznie współczuję wyzwania dla kręgosłupa. Mój już wysiada powoli...

Hehe ja co wieczór myślę, że bardziej boleć kręgosłup nie może. Stwierdzenie zawsze się weryfikuje na następny dzień :-D:-D:-D...... może......!

reklama
Do góry