reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Waga dzieciątek

A ja się nie znałam na tych centylach do ..przed chwilą. Poczytałam w necie i wg moich obliczeń w siatce wagi jesteśmy w 75- 90 centylu a wzrostu 90 - 97 :szok::szok::szok::szok:
No ale pocieszam się tym, że Wojciu jest po prostu duży a nie za gruby. Nawet wałeczków porządnych nie ma na nóżkach :-( a teraz się jeszcze rozchorowało "maleństwo":-(
A poza tym wyczytałam, że :"Cały obszar pomiędzy 3. a 97. centylem pokazuje granice normy.", także...wszystko jest ok.

reklama
No my jestesmy ponizej 3, ale...jak juz wspominalam ja sama jestem drobna (152cm) i w wieku 2 lat wazylam 10kg, wiec sie nie przejmuje waga Misi. Choc ona naprawde szybko rosnie, tyle ze wzdluz...nosimy teraz 72 i niektore pajacyki sa na styk;)

Jakiej dlugosci stopki maja wasze maluchy..ja zmierzylam Misi i ma 10-10,5 cm:szok: Moze tylko mi sie wydaje, ze jakies duze ma te stopy;)

Zosia przytyła (bo inaczej tego nie można nazwać) 220g w ciągu tygodnia. Waży 8720g. Muszę jej ograniczyc kaszkę :-D

Efilo ja tez nad tym ograniczeniem sie powaznie zastanawiam,u nas 250 na tydzien to noma:szok::-D.
Wczorajsa waga 10300:zawstydzona/y:jak Melka byla chora to tyla 100 gram na tydzien(gdzie apetytu bylo brak).No coz....:-p

A ja musiałam wage zrewidować. ;-)

Zosia na następny dzień rano wlanęła takiego kupsona że szok. Waga netto pieluchy 70g :szok: Więc Zosia przybrała tylko 150 :-D

reklama
fantazja zmierzyłam i piękne 11 :-)
efilo :-D:-D:-D

Piotruś ważył dziś 7890g - przez 3 tygodnie przytył 410g. Moje chucherko :-)

Do góry