reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga dzieciątek

Melasa, między naszymi dzieciaczkami jest 3 tygodnie roznicy, może mój konrad za te 3 tygodnie zacznie broic w nocy bo poprzestawia mu sie zegar biologiczny ;) teraz jest bardzo absorbujący w dzien, ciągle trzeba z nim rozmawiac i zajmowac go czyms.
wczoraj wazylam go na naszej wadze domowej i wskazało 6.900, czyli w tydzien czasu 300g.

reklama
Zosia wczoraj (3 miesiące i 3 tygodnie) 6300. Od szczepienia dwa i pół tygodnia temu 'zgrubła' tylko 200g, ale myślę że nie jest źle - grunt że przybiera.

A Zuzia niepokojąco zwolniła z przybieraniem na wadze....:-:)-(

W ciągu miesiąca przybrała 600 g (ok.150/tydz)
Waży teraz równe 6000g - spadła z wagą z 50 na 25 centyl.....:-:)-:)-(

Luka a jak ze wzrostem?
dzieci po 3 m-cu ponoć już tak szybko nie przybierają
Michał przybrał ostatnio też 150 na tydzień, a lekarka powiedziała że bardzo ładnie
myślę, że nie masz się co martwić

Kurczę, a nam wypadało szczepienie na 3 pażdziernika, nie mogłam pójść, bo pracowałam, chciałam dziś a niunia ma katarek. Muszę już iść do lekarza, bo coś dziwnie spadła mi na wadze, ważyła dwa tygodnie temu 6,4 kg, a teraz waży 6,2 kg. Potwornie ulewa. Pewnie dlatego tak "poleciała z wagi". Zdarza jej się ulewać nawet zupką. A nie ulewała już prawie wcale. Nie wiem, co się dzieje i martwie się tym okropnie. Chyba oleję ten katarek i pójdę jutro na szczepienie i przy okazji na konsultację.
Co o tym sądzicie?? :confused:

reklama
Monia nie wiem czy przy katarku Ci małą zaszczepią, ale skoro traci na wadze i tak ulewa, to niezależnie od szczepiena poszłabym na konsultację.

Do góry