reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

W oczekiwaniu na... PORÓD

reklama
Jestem przeziebiona:baffled: , więc utknęłam w domu.:baffled:

Wcale mi sie to niepodoba.
Zaczynam słyszeć jakby tykanie zegar, co odlicza czas do porodu i to juz niedługo:szok: . W dodatku juz grudnióweczki sie zaczęły rozdwajać.:eek:

Jeszcze, że tak powiem zakupowo przygotowana nie jestem, więc tym bardziej się stresuję.

Oby przestało tykać i żebym zdążyła zakupy zrobić.

Cieszę, się że wprowadzili te dodatkowetygodnie do macierzyńskiego. Zawsze coś..:-)

kasiulka, ja tez teraz w uszach tykanie zegara slysze, dwa miesiace to duzo ale osiem tygodni, to tak krotko ze normalnie mam wrazenie ze juz jutro.
Moj mezulo wczoraj jak mu powiedzialam o tych osmiu tygodniach to mnie przytulil i stwierdzil ze rzeczywiscie coraz blizej...
od dwoch tygodni (wedlug tutejszych zalecen) powinnam miec przygotowana torbe do szpitala, a ja nic. Czekam na sobotnie zakupy zeby proszek do prania dzieciecych ubranek kupic ale nawet nie bede miala gdzie ich schowac. POsciel musze zamowic z allegro, dzisiaj amm nadzieje ze wyjdzie zaby mezulo pomogl zdecuydowac ktora. A pozniej zostaje czekac na paczke od rodzicow.
POza tym wiem kiedy moja mam przyjezdza 11stycznia a ja mam termin 7, 10 albo 12 mam nadzieje ze sie nie rozpruje w dzien jej przyjazdu :p
Stresssssss

Ja mam zamiar pakować się za miesiąc:-)i tak wydaje mi się szybko tak jak w poprzedniej ciąży, wtedy akrat urodziłam w terminie a teraz to niewiadomo:-)

reklama
Ja tez jeszcze nic nie spakowane.........malo tego nie wiem gdzie podzialam majtaski jednorazowe:baffled: :no: ale mam czas a jak ie to Pawel kupi w aptece nowe i juz....a co do spakowania torby to najwyzej wysle mu smsem liste ( tak jak na zakupy);-) chyba sobie by poradzil:baffled:

Do góry