reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

W oczekiwaniu na... PORÓD

dziewczyny .... spokojnie ....
popierwsze to NFZ dopiero CHCE i z tego też mogą wyjść nici, bo to uwsteczniający i mało realny pomysł
po drugie .... może wasz gin jest z tego szpitala i da wam do niego skierowanie
po trzecie ..... skończenie przyszpitalnej szkoły rodzenia daje ci gwarację możliwości porodu własnie w tym szpitalu - tu Karlam proszona jest o nie panikowanie za wczasu ;-)
a po czwarte to Zyta by chciała się dobrac do becikowego od stycznia :baffled: :sick: :eek: :szok:

reklama
Jutro ide do swojego gina i sprobuje jego podpytac.Moze cos bedzie wiedzial............:tak: Przeraża mnie to co ten deb... Sosnierz kombinuje........

dziewczyny .... spokojnie ....
popierwsze to NFZ dopiero CHCE i z tego też mogą wyjść nici, bo to uwsteczniający i mało realny pomysł
po drugie .... może wasz gin jest z tego szpitala i da wam do niego skierowanie
po trzecie ..... skończenie przyszpitalnej szkoły rodzenia daje ci gwarację możliwości porodu własnie w tym szpitalu - tu Karlam proszona jest o nie panikowanie za wczasu ;-)
a po czwarte to Zyta by chciała się dobrac do becikowego od stycznia :baffled: :sick: :eek: :szok:

no to troszke mnie pocieszylas :-) ogromne buziaki dla Ciebie :-) alez sie ciesze ze poszlam do tej przyszpitalnej szkoly rodzenia, no i moj gin jest z tego szpitala:-) z reszta mnie sie wydaje ze nie mieli by tam serca odsylac rodzace z kwitkiem :-)

Elu myslalam ze w szpitalu pracujesz :-) cos mi sie pokickalo ;-)

Dziewczyny artykuł na ten temat ukazał się w Dzienniku Baltyckim jakieś 2 tyg. temu. Nie pisałam tu o tym, bo wyraźnie bylo w nim napisane, że to są póki co tylko plany. Dyrektor szpitala na Gdańskiej Zaspie wypowiadał się również w artykule, jak bardzo idiotyczny jego zdaniem jest ten pomysł. Nie ma się co denerwować. W naszym kraju, droga od slow do czynów jest dość długa i często wyboista. Myślę więc, że nie mamy się co przejmować. Szczególnie my, mamy ze stycznia:tak: - ale ogólnie myślę, że imio popisów w rządzie ten pomysł upadnie.

Bardziej bym się martwila owym becikowym (tudzież jego wycofaniem), bo Zyta grozi tym odkąd objęła urzad po raz pierwszy.

NO ale ja zrozumialam ze jesli chodzi o becikowe to wycofane bedzie tylko podwojne becikwowe a nie to dla wszystkich............Osoby o niskich dochodach maja dostac tylko 1000 zl a nie jak dotychczas 2000.a moze ja zle ja zrozumialam.........:baffled:

tynka, nie wiem, ale ja zrozumiałam, że mowa jest ogólnie o becikowym, więc to może oznaczać chyba wszystko....

mam nadzieję, że do tego dobrania się do becikowego nie dojdzie. Jeśli już muszą w tym majstrować, to może niech zniosą to podwójne, ale dla mam które mają kłopoty z pieniążkami to też tragedia:no: :no: :no:

poza tym jak urodziłam Olcię dostałam z ZUS-u zasiłek porodowy- też kilka setek- i należał sie on wtedy każdej mamie bez wzgledu na dochody, więc becikowe to żadna rewolucja. Nierozumiem dlaczego tak nam utrudniają życie, przecież tak wszyscy stękają, że jest mało urodzeń. :wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y:

Tynka no ja tez tak slyszalam, ae likwidowane na byc "podwojne" becikowe, czyli ten 2 tysiac.
A co do tego artykulu, to moze niech najpierw zapewnia w kazdym szpitalu opieke na takim samym poziomie a potem czegos wymagaja. :wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y: A wogole to sa za przeproszeniem nasze dupy i gowno im do tego gdzie bedziemy rodzic.
Do szkoly mozna teraz poslac dziecko gdzie sie chce, a szpital beda nam wybierac??!!?? Niech sie lepiej wezma za wazniejsze sprawy a nie wpieprzaja sie tam gdzie ich nie ma. :wściekła/y:

A w ogole to wiecie ile zachodu bylo z tym becikowym..............:szok: nigdzie nie bylo dokladnych informacji co jest potrzebne jakie dokumenty....... mowie wam juz sie wkurzalismy z pawlem..........:wściekła/y:

I nie denerwuj sie tu. Co sie wlaczy tel;ewizor czy otworzy gazete, to jakies "ciekawostki" podaja.
Wkurzyli mnie na maxa tym tekstem. :wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y:

reklama
Do góry