reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

W oczekiwaniu na... PORÓD

Xmamuśka ..... zgoda, jesteś chętna na zrobienie listy :confused: ... bo ewentualnie ja też mogę .... mam teraz luz :-)

reklama
uffff :-) oby tak bylo :-)

a propos wyprawki dla mamuski :-) co wlasciwie tzreba kupic?

- pizamka lub koszula do karmienia x2
- wkladki laktacyjne
- wklady poporpdpwe
- jednorazowe majtki
- szlafrok
- papcie
- klapki pod prysznic

cos jeszcze?
a w czym sie rodzi? w tych pizamach pieknych co kupujemy ? czy moze w jakims t-shircie? a moze dadza nam jakas koszule do porodu???

MariaOla jak wolisz mi to wsumie bez różnicy:tak:

Karlam ja rodziła w koszuli jakoś lepiej się czułam w czym troszkę dłuższym:cool2:

Karlam - no.. i cos do mycia się mamy po porodzie (i w ciagu następnych dwóch dób) by sie przydało:-p

Xmamuska ale masz na mysli te ladne koszule do karmienia? nie pobrudza sie? bo ja myslalam o t-shircie ale takim o 3 numery za duzym co kolan siega :-) bo chyba po porodzie mozna sie isc umyc zanim sie zacznie karmic? pewnei niezle sie zapocimy przy tych parciach, wiec chyba szkoda tych pieknych pizamek?

Karlam ...... koszule raz 3, bo w jednej będziesz rodzić i z niej już niewiele będzie no i dwie coby mieć zmianę koszul. Skarpetki ciepłe też by się zdały, bo jak ciepłe nogi to lepiej z pokarmem. Podobnie szlafrok powinien być raczej ciepły. Poza tym weź jeszcze dla siebie jaką tetrę, jakby ci się pokarm miał zbytnio sączyć, czy piersi byłyby obolałe to można sobie okład strzelić ciepły przed karmieniem i zimny po karmieniu. W niektórych szpitalach wymagają też podkłady poporodowe, takie na łóżko. Dobrze też miec ze sobą laktator, bo nigdy nioc nie wiadomo. No i oczywiście swój kubek, talerzyk, sztućce itp. A także przybory toaletowe, ręcznik itp. oraz najlepiej papier toaletowy, bo to róznie w szpitalach bywa, a jak Xandii pisała, po lewatywce jest koniecznie potrzebny ;) Acha i obowiązkowo wodę do picia w trakcie porodu. I oczywiśta rzecz na koniec, wszelkie dokumenty tj. dowód osobisty, karta ciąży, legitymacja ubezpieczeniowa, wyniki badań i USG.
W twoim przypadku spakuj jeszcze mężą : coś do przebrania, by ci nie zemdlał z gorąca na sali porodowej, klapki na zmianę, koszulka, spodnie dresowe itp., niech zabierze ze sobą kasiurkę za poród rodzinny, no chyba, że jest darmowy.

reklama
Do góry