reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🌞 W lipcu staraczki upałom się nie dają i dwie kreski na testach mają 🤰

Myślicie że beta zrobiona dziś już by coś pokazała konkretnie ?

Ogólnie beta startuje od zapłodnienia, ale wartości są tak małe że nie do wykrycia. Dopiero po implantacji zarodka zaczyna rosnąć bardzo intensywnie min. 66% co 48h. Dlatego też przyjmuje się, że pozytywny test z moczu będzie po 48h od niej. Oczywiście stężenie hcg w moczu jest mniejsze (może być też zależne od danej kobiety tego ile pijesz, sikasz) więc jeżeli test z moczu jest pozytywny (i nie jest to kreska testowa) to na pewno w krwi też wyjdzie

reklama
A ja nie wiem czy była ta owu u mnie czy nie, raczej zakładałam że jej nie było, tylko śluz się zgadzał, ale co z tego jak znowu podbarwiony krwią 🤦

Założyłam sobie że próbujemy do września i chyba faktycznie się będę tego trzymać. Mam już dość tego, że wszystko z miesiąca na miesiąc się bardziej sypie. Jak zaczynałam się starać to wyniki były wzorowe, a teraz prawie rok później to chwilę coś nowego wychodzi.

Ja dziś 8dpo i biel na teście aż razi 😒szkoda bo mąż ma dziś urodziny 😔może za wcześnie zrobiłam ale jutro wyjeżdżam nad morze i nie wiem czy pakować testy 🤔🏝️
Pakuj pakuj. 8 dpo to tak naprawdę pierwszy możliwy dzień gdzie mogło coś wyjść, ale nie musi i absolutnie nie skreśla cyklu!
Ja jestem na tym samym etapie, ale dziś nie testowałam. Zobaczymy obie w najbliższych dniach 💪

reklama
Do góry