reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🌞 W lipcu staraczki upałom się nie dają i dwie kreski na testach mają 🤰

Cofam wszystko! Byłam na USG u mojej doktor prowadzącej, powiększony prawy jajnik bardzo, podobno piękne ciałko żółte i idealne endometrium. Dostałam skierowanie na betę. Szczerze nie przyznałam się, że robiłam betę jak powiedziała, że macica wygląda jak wygląda 🙈

Czekam do 19 lipca czyli wtorku. Jak będzie miesiączki jadę na betę.
Zrobiła mi dobrego nadzieję 🥺
Kochana dobre info, 3mam mocno kciuki, żeby się udało ✊✊❤️

reklama
A propos strzałów - kojarzycie może taki program "Wiza na miłość"? To o międzynarodowych parach amerykańsko-coś tam, które mają 90 dni na wzięcie ślubu, żeby dostać zieloną kartę.
Anyway.
Ilość lasek, które wpadły gdzieś za granicą ze swoimi facetami podczas jakichś dwutygodniowych wakacji jest...statystycznie gigantyczna! Jedna Amerykanka poznała sobie tubylca w Korei. 2 tygodnie związku. Ciąża. Druga była w Chinach, gdzie poznała gościa z Afryki, wróciła w ciąży. Teraz on do niej przyjechał, parę tygodni minęło - bam! Kreski na teście tłuściejsze niż łapy po zjedzeniu pasztecika szczecińskiego... Następna wpadła do Nigerii - i już została na stałe, bo zaszła z gościem w ciążę.
O czasem zastanawiam się też nad tymi wszystkimi militarnymi rodzinami - gość wyjeżdża na miesiące, czasem lata... wraca, i dziecko jest. Tylko potem kobieta z nim sama.
Albo w niektórych kulturach: seks obowiązkowo w piątki. I dzieci gromada. Żadnych tam kalendarzyków, owulaków czy innych rzeczy...
No jak...?
Ja myśle, że to jak w całym społeczeństwie - cześć ma od ręki czy chce czy nie (inna sprawa, ze ja fenomenu wpadki w dzisiejszych czasach nie ogarniam) a cześć niestety na uszach staje a efekty różne 🙈

Dziewczyny wiem ze to pytanie nie z cyklu starań ale dziś mam dola ze nie udaje nam się zajść w ciąże i jak na złość wypada mi @ 2 dni po moim ślubie z powodu nerwowo wiem ze może przyjść wcześniej 🤦‍♀️ Któraś przesuwała sobie kiedyś ? Nie wiecie jakie leki lekarz przepisze ?

Dziewczyny wiem ze to pytanie nie z cyklu starań ale dziś mam dola ze nie udaje nam się zajść w ciąże i jak na złość wypada mi @ 2 dni po moim ślubie z powodu nerwowo wiem ze może przyjść wcześniej 🤦‍♀️ Któraś przesuwała sobie kiedyś ? Nie wiecie jakie leki lekarz przepisze ?
niby można przesuwać tabletkami anty, ale ja osobiście nie mieszałabym w organizmie, jeśli staram się o dziecko. Ale oczywiście to Twoja decyzja. Masz dokuczliwe miesiaczki?

niby można przesuwać tabletkami anty, ale ja osobiście nie mieszałabym w organizmie, jeśli staram się o dziecko. Ale oczywiście to Twoja decyzja. Masz dokuczliwe miesiaczki?
Bo progesteronem nie można ? Jeśli bym go nie odstawiła? tzn ślub mam w niedziele a @ chyba wtorek środa zobaczymy jak w następnym tygodniu przyjdzie @ 🤦‍♀️

reklama
Do góry