reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🌞 W lipcu staraczki upałom się nie dają i dwie kreski na testach mają 🤰

reklama
mi koleżanka, która rodzi w sierpniu (ciąża nieplanowana tzw. „Tinderowa” 🤦‍♀️) powiedziała że za bardzo się staramy i powinnam odpuścić…
I że jej znajoma rok się starała i nagle pyk zaskoczyło 🙄 nie dociera do niej że mamy obniżone parametry nasienia iże idziemy do Invicty na wizytę… najważniejsze żeby ODPUŚCIĆ 🤬🤬🤬
Dlatego nie ze wszystkimi warto mówić o swoich planach planach, niektórym sie wydaje, że wiedzą o tobie wiecej niż ty sama, a rodząc 1 dziecko posiadly wszystkie tajemnice wszechświata i na wszystkim się znają...

Żeby nie było, że na innych wątkach wrzuciłam, a tu nie ma info.

Miałam dzisiaj USG. Stymulacja tak sobie bo mam jeden pęcherzyk (bliźniąt nie będzie :( ) 16mm na lewym jajniku. No i właśnie na lewym czyli tam gdzie miałam CP. Mam więc 15% szans na kolejną. Moje myśli są różne, czy starać się czy odpuścić (choć biorąc pod uwagę, że seks był nawet dziś, a ja dwa razy zaszłam w ciąże ze stosunku 5-7 dni przed owu to ...). W prawym raczej nic nie ma, raczej bo ja mam ten jajowód jakiś jakby mniejszy i mocno zakręcony. Bardzo ciężko go znaleźć i sprawdzić, ale ja go nigdy nie czuję więc mimo że na sono-hsg wyszedł drożny to nie wiem czy pracuje 🤷‍♀️😭

Bo wtedy zazw
mi koleżanka, która rodzi w sierpniu (ciąża nieplanowana tzw. „Tinderowa” 🤦‍♀️) powiedziała że za bardzo się staramy i powinnam odpuścić…
I że jej znajoma rok się starała i nagle pyk zaskoczyło 🙄 nie dociera do niej że mamy obniżone parametry nasienia iże idziemy do Invicty na wizytę… najważniejsze żeby ODPUŚCIĆ 🤬🤬🤬
Bo wtedy takie osoby zazwyczaj mają wiedzę zerową 🙈. Moja znajoma co rodziła, to nawet nie wie co to owulacja 😂🙈 już nie wspomnieć o innych rzeczach. Ja jestem na razie na wyluzowaniu bo odstawiłam niedawno antykoncepcje, poznaje swoje ciało i czekam, aż wszystko zaskoczy, ale może akurat ruszy coś 😂🙈, nie obrażę się 🙈. Ale pewnie kilka miesięcy bez efektywnych też zacznie mnie niepokoić, jednak już 3 z przodu to mniej czasu 🙈, a to dopiero 1 dziecko w planach 🙈. A tak naprawdę czasj na wyluzowanie mam teraz, albo jakbym miała dwadzieściapre lat, gdzie można sobie poświęcić czas na próby 🙈. Każdy ma inaczej, wiadomo głowa dużo robić i czasami dobry reset nie zaszkodzi. Dla mnie luz i odpuszczenie, to działanie i korzystanie na maxa z przyjemności, nie myślenie, że tylko dla ciąży 🙈. Ja mam alergie na pytania o to kiedy dziecko, bo dużo osób myśli, że taka łatwa sprawa, bo oni mają 🙈,a nie każdy chce się tłumaczyć np.że nie może mieć 😪

Miałam dzisiaj USG. Stymulacja tak sobie bo mam jeden pęcherzyk (bliźniąt nie będzie :( ) 16mm na lewym jajniku. No i właśnie na lewym czyli tam gdzie miałam CP. Mam więc 15% szans na kolejną. Moje myśli są różne, czy starać się czy odpuścić (choć biorąc pod uwagę, że seks był nawet dziś, a ja dwa razy zaszłam w ciąże ze stosunku 5-7 dni przed owu to ...). W prawym raczej nic nie ma, raczej bo ja mam ten jajowód jakiś jakby mniejszy i mocno zakręcony. Bardzo ciężko go znaleźć i sprawdzić, ale ja go nigdy nie czuję więc mimo że na sono-hsg wyszedł drożny to nie wiem czy pracuje 🤷‍♀️😭
To Twoja decyzja, ale 3mam kciuki, ja trochę podchodzę do życia co ma być to ma być i ja bym próbował ❤️ bo może akurat teraz bd to szczęście 😁

Przykro mi, bo wiem, ze nie na to liczyłaś. Ja na pewno nie będę Ci radzić. Kiedyś pomyślałabym, ze 15% to prawie nic, ale to byłoby przed tym nim dowiedziałam się, ze mam macice dwurożną, którą ma uwaga- 0,5% kobiet na świecie 😂
Życie bywa przewrotne, ale trzymam mocno za Ciebie kciuki 🫶🏻

Ej no, założyłaś ten wątek- los musi być łaskawy 🍻

reklama
Do góry