reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W lipcu na testy sikamy ⏸️ 🎉 i swoje marzenie spełniamy 🤰🏼👶🏻

Ja w domu białego cukru nie mam od 2017 roku ( tzn..mam ale dla gości ;-)) moim problemem jest po prostu podjadanie.. a tu jakiś jogurcik, a tu kika małych precelkow od dziecka, chipsy(!!!- tam tez jest cukier), a ostatnio nawet na wieczór jakieś lody wpadały.. wiec chciałam na początek z tego typu „pyszności” zrezygnować :)
ja ogólnie starań się unikać cukru w produktach. Byłam na diecie z niskim IG i super mi szła, no ale właśnie tu chipsy, tu jakiś krakers, teraz lato to lody na mieście i tak lecą kalorie ☹️

reklama
tak naprawdę jakbyś popatrzyła na składy produktów to zdecydowana większość ma cukier. Mając cukrzycę w ciąży moje zakupy spożywcze trwały ze 3x dłużej niż zwykle, bo musiałam szukać rzeczy bez cukru. W lidlu znalazłam jedną (!!) wędlinę paczkowaną, która nie miała cukru w składzie 🤯🤯 to było niecałe 2 lata temu
z synem z października 2021 też miałam cukrzyce..
Nikomu nie życzę jej 🤣 ale czego się nie zrobi dla dziecka :)

Pytanie czy oni tak mogą kłaść do szpitala jak miałam leczysz się w jakimś programie nieplodnosciowym czy tylko bedzie mógł powtórzyć histero.
Przypomnij w którym teraz byłaś szpitalu?

Nie wiem jak to jest, ale moja ex szefowa ma jakieś wtyki i proponował mi, że jak chce to może mi załatwić diagnostykę w szpitalu na Kopernika.

nie mam pojęcia, wszystkiego się dowiem. Robię listę pytań. Jeśli on nie potraktuje mnie poważnie i powie, ze taka moja uroda to się załamię chyba.
Bądź dobrej myśli 😊
Ja nie miałam żadnych znajomości w szpitalu l, nawet moja lekarka tam nie pracuje. A po histerolaparoskopii wszyscy się mną super zajęli. I sam ordynator zaproponował HSG przez niejasność wyniku.

tak naprawdę jakbyś popatrzyła na składy produktów to zdecydowana większość ma cukier. Mając cukrzycę w ciąży moje zakupy spożywcze trwały ze 3x dłużej niż zwykle, bo musiałam szukać rzeczy bez cukru. W lidlu znalazłam jedną (!!) wędlinę paczkowaną, która nie miała cukru w składzie 🤯🤯 to było niecałe 2 lata temu
to jest prawda. Ja od kilku lat śledzę składy produktów i są przerażające. Tak samo jogurty czy serki, to najgorsze co może być bo jest mnóstwo cukru. Udało mi się znaleźć jeden jogurt smakowy bez cukru i tylko 2 składniki w składzie. Nawet mój młody je uwielbia

Bądź dobrej myśli 😊
Ja nie miałam żadnych znajomości w szpitalu l, nawet moja lekarka tam nie pracuje. A po histerolaparoskopii wszyscy się mną super zajęli. I sam ordynator zaproponował HSG przez niejasność wyniku.
no póki co jestem, mam duże nadzieje z tym związane. I mam jeszcze nadzieję, ze jednak on powie, że ta inseminacja ma sens i zleci ją.

Przypomnij w którym teraz byłaś szpitalu?

Nie wiem jak to jest, ale moja ex szefowa ma jakieś wtyki i proponował mi, że jak chce to może mi załatwić diagnostykę w szpitalu na Kopernika.
Wtrącę się- na kopernika można iść na program diagnostyczny nawet od lekarza, który tam nke ma wtyków. Było pare kobiet, które że mną tam leżały a dostały skierowanie od internisty. Ok 2 miesiące się czeka na termin.
A z wtyków jak ktoś bardzo chce to zatepca ordynatora jest tam olga kacalska-janssen i ona też kierowała dużo dziewcyzn z prywatnych wizyt od siebie na oddzial.

reklama
Do góry