reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W lipcu na testy sikamy ⏸️ 🎉 i swoje marzenie spełniamy 🤰🏼👶🏻

Przypomnij w którym teraz byłaś szpitalu?

Nie wiem jak to jest, ale moja ex szefowa ma jakieś wtyki i proponował mi, że jak chce to może mi załatwić diagnostykę w szpitalu na Kopernika.
Tak w Koperniku troche tak jest.
Tak samo pisałam, że lekarze z kliniki tam wciskają swoje pacjentki na histeroskopię 😊

reklama
to jest prawda. Ja od kilku lat śledzę składy produktów i są przerażające. Tak samo jogurty czy serki, to najgorsze co może być bo jest mnóstwo cukru. Udało mi się znaleźć jeden jogurt smakowy bez cukru i tylko 2 składniki w składzie. Nawet mój młody je uwielbia
O... Zdradzisz nazwę jogurtu?

Wtrącę się- na kopernika można iść na program diagnostyczny nawet od lekarza, który tam nke ma wtyków. Było pare kobiet, które że mną tam leżały a dostały skierowanie od internisty. Ok 2 miesiące się czeka na termin.
A z wtyków jak ktoś bardzo chce to zatepca ordynatora jest tam olga kacalska-janssen i ona też kierowała dużo dziewcyzn z prywatnych wizyt od siebie na oddzial.
To ciekawe co piszesz bo dla mnie najpierw nie było terminów, a potem nagle się znalazl, ale dopiero na jesieni.

tak naprawdę jakbyś popatrzyła na składy produktów to zdecydowana większość ma cukier. Mając cukrzycę w ciąży moje zakupy spożywcze trwały ze 3x dłużej niż zwykle, bo musiałam szukać rzeczy bez cukru. W lidlu znalazłam jedną (!!) wędlinę paczkowaną, która nie miała cukru w składzie 🤯🤯 to było niecałe 2 lata temu
Wiem, bo właśnie wtedy, gdy szukalam tej musztardy bez cukru, zaczelam patrzeć na wszystkie produkty i ich składy… przerażajace, ze często jest cukier gdzieś, gdzie nie powinno go być wcale.. No ale cóż, konsument musi zostać przyzwyczajony do pewnego smaku… a ze to niezdrowe to już drugorzędna sprawa. ..

z synem z października 2021 też miałam cukrzyce..
Nikomu nie życzę jej 🤣 ale czego się nie zrobi dla dziecka :)
a ja nie narzekałam w sumie, bałam się, że będę głodna ciągle, a okazało się, że to taka góra żarcia jest, że nie byłam w stanie tego przejeść. Tylko planowanie i przygotowywanie posiłków upierdliwe

to jest prawda. Ja od kilku lat śledzę składy produktów i są przerażające. Tak samo jogurty czy serki, to najgorsze co może być bo jest mnóstwo cukru. Udało mi się znaleźć jeden jogurt smakowy bez cukru i tylko 2 składniki w składzie. Nawet mój młody je uwielbia
teraz już na szczęście oferta takich bezcukrowych produktów się powiększa ciągle, ale to fakt, że trzeba dokładnie składy czytać jak się nie chce faszerować cukrem

reklama
Do góry