reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W lipcu na testy sikamy ⏸️ 🎉 i swoje marzenie spełniamy 🤰🏼👶🏻

reklama
dzien dobry dziewczyny :)
Ja od dziś zaczynam dietę.. wczoraj wygrzebałam z szafy na urlop spodnie… w które się nie zmieściłam 😞 nawet suwaka zapiać nie mogłam. Nie wiem, jak mogłam dopuścić do tego stanu, ale te spodnie otworzyły mi oczy. Koniec z winkami , fast foodami i przekąskami typu chipsy.
Zaczynam sie od dziś więcej ruszać.
No tak, chciało się sobie dogadzać, to teraz mam …
Tym monologiem zaczynam piątek … i nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem, trzeba się wziąć w garść :)
Najtrudniej jest zacząć, później już jakoś idzie. Pierwsze efekty przychodzą szybko i dają dodatkową dawkę energii 💪

no i to powiem Ci, że przy podcieraniu cały papier zajebany, nie, ze jakieś plamki.
No nic, pójdę do lekarza, akurat to bedzie początek cyklu to oceni czy endo się dobrze złuszczyło i myślę, że koniecznie musze zrobić usg w trakcie tych plamień.
Jestem bardzo ciekawa jaka to przyczyną bo to aż niemożliwe że miesiąc w miesiąc to plamienie w tym samym czasie 🤔

Jestem sama sobie winna, nie zwracałam uwagi na to co jem, na to ile jem, przede wszystkim jadłam zbyt dużo chipsów i fast foodow.
Od dziś sama rzucam się na wyzwanie 21 dni bez cukru. ;) No chyba, ze któraś chce do mnie dołączyć, będzie raźniej ? :)
to może przy sierpniowym wyzwaniu dołączymy Twój pomysł i wlaczymy - sierpień bez cukru ? 😉

Jestem bardzo ciekawa jaka to przyczyną bo to aż niemożliwe że miesiąc w miesiąc to plamienie w tym samym czasie 🤔
właśnie. Moja mama kiedyś mówiła, ze zna przypadek, że kobieta miała coś w rodzaju mięśniaka i ona "miesiaczkował" sam, regularnie. No ale ja niby nic nie mam w tej macicy...

no i to powiem Ci, że przy podcieraniu cały papier zajebany, nie, ze jakieś plamki.
No nic, pójdę do lekarza, akurat to bedzie początek cyklu to oceni czy endo się dobrze złuszczyło i myślę, że koniecznie musze zrobić usg w trakcie tych plamień.
Przydałoby Ci się takie USG diagnostyczne jak miała AScarlett.
Niby przy endometriozie też mogą takie plamienia występować.

reklama
to może przy sierpniowym wyzwaniu dołączymy Twój pomysł i wlaczymy - sierpień bez cukru ? 😉
Z całym sierpniem może być ciężko, bo tutaj trzeba być naprawdę rygorystycznym, ale może na początek na przykład 2 tygodnie bez cukru by starczył. Ciężko jest od tak po prostu przestać jeść cos co super smakuje :) ale żeby wytrzymać w postanowieniu, to wydaje mi sie, ze na challenge 2 tygodnie są wystarczające :) wiadomo, jak komuś dwa tygodnie bedzie za mało, to może wydłużyć termin ;)
Co sądzicie? :)

Do góry