reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

W lipcu na testy sikamy ⏸️ 🎉 i swoje marzenie spełniamy 🤰🏼👶🏻

reklama
dzien dobry dziewczyny :)
Ja od dziś zaczynam dietę.. wczoraj wygrzebałam z szafy na urlop spodnie… w które się nie zmieściłam 😞 nawet suwaka zapiać nie mogłam. Nie wiem, jak mogłam dopuścić do tego stanu, ale te spodnie otworzyły mi oczy. Koniec z winkami , fast foodami i przekąskami typu chipsy.
Zaczynam sie od dziś więcej ruszać.
No tak, chciało się sobie dogadzać, to teraz mam …
Tym monologiem zaczynam piątek … i nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem, trzeba się wziąć w garść :)
Najtrudniej jest zacząć, później już jakoś idzie. Pierwsze efekty przychodzą szybko i dają dodatkową dawkę energii 💪

no i to powiem Ci, że przy podcieraniu cały papier zajebany, nie, ze jakieś plamki.
No nic, pójdę do lekarza, akurat to bedzie początek cyklu to oceni czy endo się dobrze złuszczyło i myślę, że koniecznie musze zrobić usg w trakcie tych plamień.
Jestem bardzo ciekawa jaka to przyczyną bo to aż niemożliwe że miesiąc w miesiąc to plamienie w tym samym czasie 🤔

Jestem sama sobie winna, nie zwracałam uwagi na to co jem, na to ile jem, przede wszystkim jadłam zbyt dużo chipsów i fast foodow.
Od dziś sama rzucam się na wyzwanie 21 dni bez cukru. ;) No chyba, ze któraś chce do mnie dołączyć, będzie raźniej ? :)
to może przy sierpniowym wyzwaniu dołączymy Twój pomysł i wlaczymy - sierpień bez cukru ? 😉

Jestem bardzo ciekawa jaka to przyczyną bo to aż niemożliwe że miesiąc w miesiąc to plamienie w tym samym czasie 🤔
właśnie. Moja mama kiedyś mówiła, ze zna przypadek, że kobieta miała coś w rodzaju mięśniaka i ona "miesiaczkował" sam, regularnie. No ale ja niby nic nie mam w tej macicy...

no i to powiem Ci, że przy podcieraniu cały papier zajebany, nie, ze jakieś plamki.
No nic, pójdę do lekarza, akurat to bedzie początek cyklu to oceni czy endo się dobrze złuszczyło i myślę, że koniecznie musze zrobić usg w trakcie tych plamień.
Przydałoby Ci się takie USG diagnostyczne jak miała AScarlett.
Niby przy endometriozie też mogą takie plamienia występować.

reklama
to może przy sierpniowym wyzwaniu dołączymy Twój pomysł i wlaczymy - sierpień bez cukru ? 😉
Z całym sierpniem może być ciężko, bo tutaj trzeba być naprawdę rygorystycznym, ale może na początek na przykład 2 tygodnie bez cukru by starczył. Ciężko jest od tak po prostu przestać jeść cos co super smakuje :) ale żeby wytrzymać w postanowieniu, to wydaje mi sie, ze na challenge 2 tygodnie są wystarczające :) wiadomo, jak komuś dwa tygodnie bedzie za mało, to może wydłużyć termin ;)
Co sądzicie? :)

Do góry