reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

W lipcu na testy sikamy ⏸️ 🎉 i swoje marzenie spełniamy 🤰🏼👶🏻

Ja w domu białego cukru nie mam od 2017 roku ( tzn..mam ale dla gości ;-)) moim problemem jest po prostu podjadanie.. a tu jakiś jogurcik, a tu kika małych precelkow od dziecka, chipsy(!!!- tam tez jest cukier), a ostatnio nawet na wieczór jakieś lody wpadały.. wiec chciałam na początek z tego typu „pyszności” zrezygnować :)
ja ogólnie starań się unikać cukru w produktach. Byłam na diecie z niskim IG i super mi szła, no ale właśnie tu chipsy, tu jakiś krakers, teraz lato to lody na mieście i tak lecą kalorie ☹️

reklama
tak naprawdę jakbyś popatrzyła na składy produktów to zdecydowana większość ma cukier. Mając cukrzycę w ciąży moje zakupy spożywcze trwały ze 3x dłużej niż zwykle, bo musiałam szukać rzeczy bez cukru. W lidlu znalazłam jedną (!!) wędlinę paczkowaną, która nie miała cukru w składzie 🤯🤯 to było niecałe 2 lata temu
z synem z października 2021 też miałam cukrzyce..
Nikomu nie życzę jej 🤣 ale czego się nie zrobi dla dziecka :)

Pytanie czy oni tak mogą kłaść do szpitala jak miałam leczysz się w jakimś programie nieplodnosciowym czy tylko bedzie mógł powtórzyć histero.
Przypomnij w którym teraz byłaś szpitalu?

Nie wiem jak to jest, ale moja ex szefowa ma jakieś wtyki i proponował mi, że jak chce to może mi załatwić diagnostykę w szpitalu na Kopernika.

nie mam pojęcia, wszystkiego się dowiem. Robię listę pytań. Jeśli on nie potraktuje mnie poważnie i powie, ze taka moja uroda to się załamię chyba.
Bądź dobrej myśli 😊
Ja nie miałam żadnych znajomości w szpitalu l, nawet moja lekarka tam nie pracuje. A po histerolaparoskopii wszyscy się mną super zajęli. I sam ordynator zaproponował HSG przez niejasność wyniku.

tak naprawdę jakbyś popatrzyła na składy produktów to zdecydowana większość ma cukier. Mając cukrzycę w ciąży moje zakupy spożywcze trwały ze 3x dłużej niż zwykle, bo musiałam szukać rzeczy bez cukru. W lidlu znalazłam jedną (!!) wędlinę paczkowaną, która nie miała cukru w składzie 🤯🤯 to było niecałe 2 lata temu
to jest prawda. Ja od kilku lat śledzę składy produktów i są przerażające. Tak samo jogurty czy serki, to najgorsze co może być bo jest mnóstwo cukru. Udało mi się znaleźć jeden jogurt smakowy bez cukru i tylko 2 składniki w składzie. Nawet mój młody je uwielbia

Bądź dobrej myśli 😊
Ja nie miałam żadnych znajomości w szpitalu l, nawet moja lekarka tam nie pracuje. A po histerolaparoskopii wszyscy się mną super zajęli. I sam ordynator zaproponował HSG przez niejasność wyniku.
no póki co jestem, mam duże nadzieje z tym związane. I mam jeszcze nadzieję, ze jednak on powie, że ta inseminacja ma sens i zleci ją.

Przypomnij w którym teraz byłaś szpitalu?

Nie wiem jak to jest, ale moja ex szefowa ma jakieś wtyki i proponował mi, że jak chce to może mi załatwić diagnostykę w szpitalu na Kopernika.
Wtrącę się- na kopernika można iść na program diagnostyczny nawet od lekarza, który tam nke ma wtyków. Było pare kobiet, które że mną tam leżały a dostały skierowanie od internisty. Ok 2 miesiące się czeka na termin.
A z wtyków jak ktoś bardzo chce to zatepca ordynatora jest tam olga kacalska-janssen i ona też kierowała dużo dziewcyzn z prywatnych wizyt od siebie na oddzial.

reklama
Do góry