reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W lipcu na testy sikamy ⏸️ 🎉 i swoje marzenie spełniamy 🤰🏼👶🏻

Dziwne bardzo. A od zawsze tak masz czy od kiedy to zauważyłaś?
powiem Ci, ze pamiętam, ze jak straliśmy się pierwszy cykl, to miałam to, bo byłam przekonana, ze to plamienie implantacyjne. Więc możliwe, że miałam już wcześniej, ale nie zwróciłam uwagi.
Przydałoby Ci się takie USG diagnostyczne jak miała AScarlett.
Niby przy endometriozie też mogą takie plamienia występować.
Idę teraz od tego speca od macic i bardzo liczę, ze potraktuje mnie poważnie. Bardzo bardzo. Moim marzeniem jest, zeby położył mnie do szpitala na diagnostykę.

reklama
Z całym sierpniem może być ciężko, bo tutaj trzeba być naprawdę rygorystycznym, ale może na początek na przykład 2 tygodnie bez cukru by starczył. Ciężko jest od tak po prostu przestać jeść cos co super smakuje :) ale żeby wytrzymać w postanowieniu, to wydaje mi sie, ze na challenge 2 tygodnie są wystarczające :) wiadomo, jak komuś dwa tygodnie bedzie za mało, to może wydłużyć termin ;)
Co sądzicie? :)
ja ogólnie nie używam cukru od chyba 20 lat, nieraz zapominam gościom wystawić 🤣 kg cukru mam na pół roku 🙈 nawet męża nauczyłam nie używać 😏
Ale nie ukrywam że ostatnio też sobie pofolgowalisny ze słodyczami i innymi śmieciami więc też czas się wziąć za siebie. Urlop coraz bliżej

ja ogólnie nie używam cukru od chyba 20 lat, nieraz zapominam gościom wystawić 🤣 kg cukru mam na pół roku 🙈 nawet męża nauczyłam nie używać 😏
Ale nie ukrywam że ostatnio też sobie pofolgowalisny ze słodyczami i innymi śmieciami więc też czas się wziąć za siebie. Urlop coraz bliżej
Ja w domu białego cukru nie mam od 2017 roku ( tzn..mam ale dla gości ;-)) moim problemem jest po prostu podjadanie.. a tu jakiś jogurcik, a tu kika małych precelkow od dziecka, chipsy(!!!- tam tez jest cukier), a ostatnio nawet na wieczór jakieś lody wpadały.. wiec chciałam na początek z tego typu „pyszności” zrezygnować :)

powiem Ci, ze pamiętam, ze jak straliśmy się pierwszy cykl, to miałam to, bo byłam przekonana, ze to plamienie implantacyjne. Więc możliwe, że miałam już wcześniej, ale nie zwróciłam uwagi.

Idę teraz od tego speca od macic i bardzo liczę, ze potraktuje mnie poważnie. Bardzo bardzo. Moim marzeniem jest, zeby położył mnie do szpitala na diagnostykę.
Pytanie czy oni tak mogą kłaść do szpitala jak miałam leczysz się w jakimś programie nieplodnosciowym czy tylko bedzie mógł powtórzyć histero.

ja samego białego cukru nie używam też już wcale, jak coś to erytrytolu, no ale słodycza zdarzy mi się zjeść tak raz/2 razy na tydzień.

ja podobnie nie słodzę już białym, używam już od lat ksylitolu do herbaty czasami, jak goście chcą białym cukrem słodzić to dostają całą kilogramową paczkę, bo nie mam nawet cukiernicy do niego 😂

Hej dziewczyny, dalej czekam na okres, ale dzis pojawil mi sie cien na tescie. Kreska jest cienka jak niteczka, zaczynam 29 dc. Moze to zwykla fabryczna, ale pojade to sprawdzic. Wiecie ze juz zaplacilam za procedure i w lodowce mam zapas lekow i to mnie zaczelo stresowac 🤔
Mam nadzieję, że to nie fejk kreska i słońce dla Ciebie wyszło! Trzymam 🤞😊

reklama
Ja w domu białego cukru nie mam od 2017 roku ( tzn..mam ale dla gości ;-)) moim problemem jest po prostu podjadanie.. a tu jakiś jogurcik, a tu kika małych precelkow od dziecka, chipsy(!!!- tam tez jest cukier), a ostatnio nawet na wieczór jakieś lody wpadały.. wiec chciałam na początek z tego typu „pyszności” zrezygnować :)
tak naprawdę jakbyś popatrzyła na składy produktów to zdecydowana większość ma cukier. Mając cukrzycę w ciąży moje zakupy spożywcze trwały ze 3x dłużej niż zwykle, bo musiałam szukać rzeczy bez cukru. W lidlu znalazłam jedną (!!) wędlinę paczkowaną, która nie miała cukru w składzie 🤯🤯 to było niecałe 2 lata temu

Do góry