reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

W lipcu na testy sikamy ⏸️ 🎉 i swoje marzenie spełniamy 🤰🏼👶🏻

teraz już na szczęście oferta takich bezcukrowych produktów się powiększa ciągle, ale to fakt, że trzeba dokładnie składy czytać jak się nie chce faszerować cukrem
ale bardzo ciężko znaleźć dobre produkty. W Lidlu nie ma żadnego takiego jogurta, jest ten kokosowy jedynie. Jest jakiś 3 składniki, ale jak zobaczysz skład to oczywiście chyba na drugim miejscu cukier 🤣

reklama
Powiedzcie mi, godzina poboru krwi, przy badaniu proga ma znaczenie? Czy to obojetne?
Kiedyś czytalam, że rano, bo jest największe stężenie, a progesteron wydziela się skokowo. Ale nie wiem na ile to sprawdzone. Ja przeważnie robiłam rano, nie trzeba być na czczo.
Jeśli planujesz powtarzać- to mniej wiecej o tej samej godzinie, żeby można bylo porównać odpowiednio.

a ja nie narzekałam w sumie, bałam się, że będę głodna ciągle, a okazało się, że to taka góra żarcia jest, że nie byłam w stanie tego przejeść. Tylko planowanie i przygotowywanie posiłków upierdliwe
Ja to się męczyłam bo ja kaszy nie lubię ,nie lubię ciemnego pieczywa kocham świeże ziemniaki 🤣 a tu wszystko czego nie lubiłam musiałam jeść 🤣

Ja to się męczyłam bo ja kaszy nie lubię ,nie lubię ciemnego pieczywa kocham świeże ziemniaki 🤣 a tu wszystko czego nie lubiłam musiałam jeść 🤣
no wiesz, ja też nie jadłam wszystkiego co powinnam, np na samą myśl o kurczaku robiło mi się niedobrze, więc miałam do wyboru: zjeść posiłek z kurczakiem i zaraz zwymiotować albo zamiast niego dać trochę boczku, na który miałam mega ochotę i posiłek zostawał w brzuchu 😁

Dobra dziewczyny jestem zdeterminowana!
Zaczynam od dziś dwa tygodnie bez cukru, która do mnie dołącza? Będzie większa mobilizacja , w kupie (💩??? 😀) siła!

reklama
Wiem, bo właśnie wtedy, gdy szukalam tej musztardy bez cukru, zaczelam patrzeć na wszystkie produkty i ich składy… przerażajace, ze często jest cukier gdzieś, gdzie nie powinno go być wcale.. No ale cóż, konsument musi zostać przyzwyczajony do pewnego smaku… a ze to niezdrowe to już drugorzędna sprawa. ..
ja polecam apkę Zdrowe Zakupy - skanujesz kod kreskowy i wiesz czy warto wkładać produkt do koszyka 😅 na początku dużo sprawdzałam, teraz już sporadycznie bo „nauczyłam się” co dobre, a co złe 😊

Do góry