reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

W lipcu na testy sikamy ⏸️ 🎉 i swoje marzenie spełniamy 🤰🏼👶🏻

reklama
Dobra, znalazłam pilates przy ścianie na 28dni, są filmiki na YouTube i plan w pdf.
Tylko, że do tego trzeba z tego co widzę tak 20 minut dziennie - nie wiem czy byście były zainteresowane.

Podrzucam link: https://youtube.com/playlist?list=PL6F8elYp4eOGY-MIwSZiGWCazK7Tf2tLz

Może zbierzemy dzisiaj pomysły, a ja je jutro podsumuje i zrobimy głosowanie?

ło matko ile ja już miałam ciążowych objawów bez ciąży 😅😅
Najciekawsze jest to, że przy ostatniej ciąży nie miałam żadnych nadzwyczajnych objawów, zrobiłam test w dniu spodziewanej miesiączki (nie musiałam szukać żadnego cienia cienia, bo kreska była bardzo wyra-zna) i wówczas beta była już na poziomie ponad 3000 😂

Wraca marnotrawna.. przyjmiecie? ;P
W kwestii wyjaśnienia, miałam szalone ostatnie miesiące, bo się przeprowadzaliśmy, zmęczenie ogromne, ale już się uporaliśmy chyba ze wszystkim i wychodzę na prostą... czyli stanęłam przed problemami życia - znajdź w kartonach milion testów owulacyjnych i ciążowych...bo przecież trzeba było ukryć przed dziećmi...a kartonó mamy jakieś 60 do rozpakowania :)))

Cykl mi się rozpierdzielił po wakacjach, ale męczyłam męża co drugi dzień więc zawsze szansa jakaś jest..
Właśnie tego się obawiam, że rzygi będą czekać na męża 🤣
Dwójkę wychowałam i tylko mąż sprzątał po nich rzygi...no nie daję rady ;)
Miałam to samo z woreczkiem, ale od lutego do czerwca szybko zleciało i już możemy na czysto działać. Teraz cieszę się, że odczekałam, bo już w ewentualnej ciąży nic mi nie będzie głowy zaprzątać :)

Teraz będzie smutno. Ejj a czy mogę tak na partyzanta niewpisana zrobić test po 7 dniach zamiast jak planowałam po terminie okresu? Powiem Wam jaka jest sytuacja. Zmarł mój tata :( W piątek jest pogrzeb i nagle dziś poczułam przeświadczenie, że to jest jakieś zrządzenie losu i na pewno udało mi się zajść w ciążę, bo on zwolnił miejsce 🥹 I tak cały czas dumam, czy chcę iść na pogrzeb z taką wiedzą (nieważne w sumie czy ze świadomością pozytywa czy negatywa), a tym bardziej z jakimś prześwitem, którego i tak nie będę pewna interpretacji. No ale może rano wstanę i zanim pomyśle, to nasikam
Wyrazy współczucia, ale czasem takie teorie mnie przerażają... jak mój tata umarł to 2 miesiące później w ciąży była wnuczka, ale planowali i żadnych problemów nie miała z poczęciem ani pierwszego ani drugiego dziecka, więc nawet jeśli tak jest, czego nikt nie dowieść, to ja zawsze w takim wypadku boję się zawiedzionych oczekiwań i lepiej mi w takie rzeczy nie wierzyć niż potem czuć zawód..

Znalazłam takie wyzwanie:

Z tego co widzę to mało jest wyzwań na brzuch. Są generalnie głównie przysiady, planki i skakanka (która nie jest dla nas wskazana). Może ktoś ma coś ciekawego?
któraś chciala kontynuować przysiady więc może to połączymy? 🙈

Załączniki

• cb773eb3-be32-466d-8d3e-a4178099e259.jpeg
    cb773eb3-be32-466d-8d3e-a4178099e259.jpeg
    95,5 KB · Wyświetleń: 81
reklama
Do góry