reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

W lipcu na testy sikamy ⏸️ 🎉 i swoje marzenie spełniamy 🤰🏼👶🏻

reklama
Też tak myślałam, ale jednak nie 😅🤣
Doszło łupanie w krzyżu i metaliczny posmak w ustach... Błagam, niech to będzie TO! Błagam ! 🙏
Wiesz, większości z nas trudno przejawiac taki optymizm, bo większość z nas przez ostatnie miesiące/lata przeżyła już wszystkie możliwe objawi implantacji oraz ciąży, a nadal tu jesteśmy 😅 dlatego - z tego co zauważyłam - spora część z nas juz raczej nie łączy bólu brzucha z czymś innym niż owulacja/okres albo właśnie kupa 😅

Więc może entuzjastycznie nie podejdę do Twoich objawów, ale oczywiście trzymam 🤞🤞🤞 by to jednak było to :)

Ostatnio myślałam o tej teorii, ze jeśli ktoś umrze to robi miejsce dla nowej osoby i bach taki temat poruszyłyście na forum ;)
Ja z jednej strony zdaje sobie sprawę, że to może być po prostu zbieg okoliczności. Z drugiej strony staraczkowa głowa we wszystkim szuka znaków. I w tę teorię trochę wierzę jak połączę sobie niektóre zdarzenia.. w dniu pogrzebu mojej babci siostra ogłosiła, ze jest w ciąży. Druga siostra zaszła w ciąże w podobnym czasie, gdy zmarł ojciec jej męża. Znajomi bez problemu zaszli w ciąże, ale w jednym roku oboje stracili ojców.
Tak czasem sobie myślę, że może nam się nie udaje, bo nie można mieć w życiu wszystkiego w jednym czasie 🤷🏻‍♀️

Wiem.. mongolskie teorie ;)

No tak, przyszła Brownie - niszczycielka planów i uratowała życie babci 😂
Angry Interview GIF

Ostatnio myślałam o tej teorii, ze jeśli ktoś umrze to robi miejsce dla nowej osoby i bach taki temat poruszyłyście na forum ;)
Ja z jednej strony zdaje sobie sprawę, że to może być po prostu zbieg okoliczności. Z drugiej strony staraczkowa głowa we wszystkim szuka znaków. I w tę teorię trochę wierzę jak połączę sobie niektóre zdarzenia.. w dniu pogrzebu mojej babci siostra ogłosiła, ze jest w ciąży. Druga siostra zaszła w ciąże w podobnym czasie, gdy zmarł ojciec jej męża. Znajomi bez problemu zaszli w ciąże, ale w jednym roku oboje stracili ojców.
Tak czasem sobie myślę, że może nam się nie udaje, bo nie można mieć w życiu wszystkiego w jednym czasie 🤷🏻‍♀️

Wiem.. mongolskie teorie ;)

Jak zmarła teściowa, to przeszło mi przez myśl, że może żeby złagodzić żal po stracie pojawi się mały człowiek. Jednak nie zadziałało.

Miałam to samo z woreczkiem, ale od lutego do czerwca szybko zleciało i już możemy na czysto działać. Teraz cieszę się, że odczekałam, bo już w ewentualnej ciąży nic mi nie będzie głowy zaprzątać :)

Teraz będzie smutno. Ejj a czy mogę tak na partyzanta niewpisana zrobić test po 7 dniach zamiast jak planowałam po terminie okresu? Powiem Wam jaka jest sytuacja. Zmarł mój tata :( W piątek jest pogrzeb i nagle dziś poczułam przeświadczenie, że to jest jakieś zrządzenie losu i na pewno udało mi się zajść w ciążę, bo on zwolnił miejsce 🥹 I tak cały czas dumam, czy chcę iść na pogrzeb z taką wiedzą (nieważne w sumie czy ze świadomością pozytywa czy negatywa), a tym bardziej z jakimś prześwitem, którego i tak nie będę pewna interpretacji. No ale może rano wstanę i zanim pomyśle, to nasikam
Najszczersze wyrazy współczucia z powodu śmierci Twojego taty 😞

Znalazłam takie wyzwanie:

Z tego co widzę to mało jest wyzwań na brzuch. Są generalnie głównie przysiady, planki i skakanka (która nie jest dla nas wskazana). Może ktoś ma coś ciekawego?

Załączniki

• e3e33e8f-b97c-40c2-a2e3-cf11f806795e.jpeg
    e3e33e8f-b97c-40c2-a2e3-cf11f806795e.jpeg
    62,1 KB · Wyświetleń: 65
reklama
Wiesz, większości z nas trudno przejawiac taki optymizm, bo większość z nas przez ostatnie miesiące/lata przeżyła już wszystkie możliwe objawi implantacji oraz ciąży, a nadal tu jesteśmy 😅 dlatego - z tego co zauważyłam - spora część z nas juz raczej nie łączy bólu brzucha z czymś innym niż owulacja/okres albo właśnie kupa 😅

Więc może entuzjastycznie nie podejdę do Twoich objawów, ale oczywiście trzymam 🤞🤞🤞 by to jednak było to :)
Dziękuję za sprowadzenie na ziemię. W głębi duszy wiem że za wcześnie na jakiekolwiek objawy 🥴 to pewnie prędzej wpływ brania luteiny 😔 jeszcze dużo czasu do testowania, nie mogę się tego doczekać. Co jest trochę dziwne bo w pierwszej ciąży nie robiłam testu w ogóle, tylko poszłam od razu do lekarza bo "czułam, że to TO", a w drugiej zrobiłam na 2 dni przed spodziewanym okresem, bo mnie chcieli przerzucić w pracy na zmianę nocną 🥴

Do góry